Călărași printre primii beneficiari ai programului Urban Imaginaries

La Călărași va fi implementat programul Urban Imaginaries. Acesta a fost lansat săptămâna trecută de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Centrul pentru Impact Public (CPI).

Urban Imaginaries este o nouă inițiativă de zece luni care va sprijini orașele din Parteneriatul Estic să dezvolte soluții la cele mai presante provocări urbane și locale. În Moldova, primii beneficiari ai programului Urban Imaginaries sunt orașul Călărași și Cahul.

Orașele vor primi instruire și expunere la abordări și cadre bazate pe complexitate, cum ar fi gândirea de proiectare, viitor și previziune, gândirea sistemică și multe altele. Aceștia vor fi apoi sprijiniți să conceapă soluții bazate pe loc într-o gamă largă de probleme, inclusiv dezvoltarea economică, turismul și agricultura. Finanțarea de până la 60.000 UE va fi disponibilă pentru intervenții care au potențialul de a deveni catalizatori pentru o transformare mai largă a sistemului, contribuind în același timp la promovarea dezvoltării durabile în regiune.

Potrivit lui Gerd Trogemann, Hub Regional din Istanbul, Biroul pentru Europa și CSI, PNUD, acest program este inițiativa comună UE și PNUD, Primari pentru creștere economică, este o invitație de a schimba modul în care lucrăm și de a trece dincolo de afacerile ca de obicei. Programul Urban Imaginaries permite guvernelor locale să testeze noi mentalități și instrumente pentru schimbare pozitivă în orașele, orașele și comunitățile lor.

De asemenea programul va consolida capacitățile de inovare ale primarilor și liderilor orașelor din nouă orașe din țări precum Armenia, Georgia și Moldova, dotându-le cu abilitățile necesare pentru a dezvolta inițiative care reimagina sau reinventează aspectele cheie ale vieții locale.

Sursa: undp.org


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *