„Un bătrân pe o bancă” – un proiect care se vrea a fi implementat la Meleșeni

Foto simbol

Aurelia Tacovici, o tânără din Meleșeni, dar care e stabilită de câțiva ani cu traiul în Italia, împreună cu un alt tânăr, care a vrut să rămână în anonimat, și-au propus să implementeze un nou proiect pentru satul Meleșeni. Este vorba de proiectul „Un bătrân pe o bancă”, care presupune amenajarea drumului central prin instalarea câtorva bănci și urne.

„Acest proiect poate duce la înfrumusețarea cât de cât a drumului, poate fi un sprijin pentru bătrânii care merg la magazin, la biserică sau la poștă. La fel, ar fi un proiect binevenit pentru susținerea educației civice generale de care au nevoie micii copilași”, se arată în postarea pe care a făcut-o tânăra pe rețelele sociale.

„Am rămas la ideea de a instala aceste banci pe drumul principal al satului, zece la număr. Un calcul exact pentru toate lucrările nu am reușit să facem, doar unul estimativ”, ne spune Aurelia Tacovici. Astfel, pentru instalarea a unei bănci și a unui coș de gunoi ar fi nevoie, de aproximativ, 2500 lei. „Răspuns la propunerea noastră am avut multe, dar toate au fost comentarii de genul „bravo” și „respect”, însă cu propuneri de implicare – doar de la trei persoane”, mai spune tânăra.

Dar cea mai mare problemă, spune Aurelia, nu este în bani, dar în persoanele rămase acasă, care nu prea își dau interesul să întindă o mână de ajutor. „Iar asta ne descurajează cel mai mult”, spune ea.

Deși au vrut să se apuce de lucru acum, în primăvară, când timpul de afară se încălzește, situația din Ucraina a stopat, într-o anumită măsură, aceste lucrări. „Am hotărât să așteptăm să se termine acest dezastru și vedem cu facem mai departe”, a conchis tânăra.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *