FOTO / Beneficiarii rețelei MuseumInfoTur s-au reunit la Ialoveni

Agenția de Dezvoltare Regională Centru i-a adunat ieri, pe 19 aprilie, pe beneficiarii rețelei MuzeumInfoTur. Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid sub genericul „Vizită de studiu în Regiunea Centru a Republicii Moldova”.

Aceasta s-a desfășurat în cadrul proiectului MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee – Centre de Informare Turistică, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.

Prin platforma ZOOM s-au conectat reperezentanții muzeelor din RDC și Galați, parte a proiectului.

În cadrul evenimentului, participanții au fost informați despre activitățile desfășurate în proiect, dar și despre perspectivele de colaborare după finalizarea acestuia. Totodată, aceștia au povestit depre experiențele personale în dezvoltarea traseelor turistice la nivel local, dar și despre particularitățile care îi definesc. „Părerea mea personală este că muzeele sunt parte integrantă a turismului și a deszvoltării turistice din Moldova.De aici pornește totul” a subliniat Mariana Iurcu, muzeograf la muzeul de istorie și etnografie „Dumitru Scvorțov – Russu” din Călărași.

Participanții au urmărit și un spot video realizat de către ADR Centru în cadrul proiectului, care prezintă traseele turistice create împreună cu ghizii de muzee, parte a proiectului transfrontalier.

„Astăzi am lansat prima platformă MUSEUMINFOTUR ce unește muzeele dornice de a deservi oaspeții țării, unde avem ghizi instruiți și locații dotate cu cele necesare potrivit standardelor europene!

Bravo echipei de ghizi locali și muzeografi care au făcut istorie în arta de a omeni oaspeții în destinațiile turistice din Centrul Moldovei și județul Galați România”, a subliniat Viorel Miron, directorul Asociației de Dezvoltare a Turismului din Moldova.

Potrivit organizatorilor, obiectivul general al proiectului este creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

De menționat că în cadrul proiectului se realizează activitați ce țin de dezvoltarea capacitaților muzeelor și a altor instituții relevante prin crearea Centrelor de Informare Turistică din 8 zone reprezentative, precum și promovarea patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de 8 Centre de Informare Turistică. Pentru creșterea capacității muzeelor ca Centre de Informare Turistică ele au fost dotate cu mobilier, televizor performant și vor fi echipate și cu un set de panouri reprezentativ. Acestea vor conține informații despre patrimoniul cultural și natural din arealul proiectului.

NOTĂ:

MuseumInfoTur 2SOFT/2.1/129 se implementează de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (Republica Moldova) în calitate de lider, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (Republica Moldova) – Beneficiar 1 și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România)-Beneficiar 2.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *