Copiii din Ungheni vor putea să reflecte valorile UE prin desen, poezie sau cântec

Sursa foto: AO ,, Alternative Sociale”

Asociaţia Obştească ,,Alternative Sociale” din Ungheni a lansat un concurs online dedicat Zilei Europei. Astfel, copiii sunt invitați să-și etaleze talentul artistic și să creeze lucrări care să reflecte valorile Uniunii Europene, cum ar fi: pacea, libertatea, democrația, egalitatea, drepturile omului, etc.

Concursul conține trei categorii: desen, poezie şi cântec. La concurs pot participa copii și tinerii din raionul Ungheni cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani.

„Iar regulamentul este foarte simplu”, spun organizatorii. Deci creaţiile trebuie să fie expuse public în comentariile postării făcute de AO ,, Alternative Sociale” pe pagina lor de Facebook.
Iar cei ce vor aduna cele mai multe like-uri la comentariul cu desenul, poezia, cântecul postat, vor fi desemnaţi câştigători.

Premiile vor fi oferite conform clasamentului: locul I, II şi III, iar toţi ceilalţi participanții la concurs vor primi diplome și cadouri.

Concursul se desfășoară în intervalul 7 aprilie- 7 mai 2022, iar câștigătorii vor fi anunţaţi pe data de 9 Mai, chiar în ziua când se sărbătorește Ziua Europei.

9 mai este celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și în țările din jur, cum ar fi Turcia.[5] Datorită naturii politice a zilei, au fost observate încercări de a educa oamenii despre Uniunea Europeană și discursuri în sprijinul integrării europene.[6] Drapelul este un alt simbol cu un rol important în celebrarea zilei Europei. Deși există preferința de a sărbători ziua Europei pe 9 mai, având în vedere vizibilitatea mai mare a Uniunii Europene, 5 mai este încă celebrată în unele state europene datorită rolului Consiliului în apărarea drepturilor omuluidemocrației parlamentare și a statului de drept. În contrast, Declarația Schuman a fost doar o propunere de unire a industriilor de cărbuni și oțel ale Franței și Germaniei.

Din anul 2003, Ucraina sărbătorește Ziua Europei în cea de-a treia sâmbătă a lunii mai.[7]

Editor: Gabriela Boxan

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *