Serviciul de eliberare a permiselor de conducere va fi modernizat

Foto simbol. Sursa: ipn.md

Regulamentul circulației rutiere și normele privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere, a fost modificat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Executivului, se arată într-un comunicat.

Modificările propuse au drept scop modernizarea serviciilor publice, prin digitizarea serviciului „Eliberarea permisului de conducere”, ceea ce va asigura creșterea calității, reducerea costului și a duratei prestării serviciilor publice cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, va fi redus numărul de acte necesare la perfectarea dreptului de a conduce vehicule, prin excluderea testului psihofiziologic și eliberarea adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule de către medicul de familie, care va accesa datele medicale ale persoanei în sistemul informațional de Asistență medicală primară.

La fel, va fi asigurat schimbul de date între instituțiile implicate în procesul de documentare a persoanelor cu dreptul de a conduce vehicule, prin intermediul sistemelor informaționale deținute conform ariei de competență.

Proiectul a fost elaborat conform obiectivelor Guvernului cu privire la modernizarea serviciilor publice și prestarea calitativă a acestora cetățenilor Republicii Moldova.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *