Muzeul din Ungheni a lansat un concurs de fotografie, dedicat celor 560 de ani de la prima atestare documentară a municipului

Imagine simbol. Sursa: https://unghenicountry.files.wordpress.com/

”Memoria orașului meu” este concursul de fotografie veche lansat de Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni, pentru locuitorii municipiului Ungheni şi nu numai.
Acesta a fost lansat cu ocazia aniversării jubileului de 560 de ani de la prima atestare documentară a municipului.

Potrivit organizatorilor, acest concurs oferă posibilitatea de a reînvia memoria localităţii şi a descoperi imaginile vechi care le-ar putea avea locuitorii în familie. Acestea ar putea reprezenta locuri, oameni, evenimente, edificii din oraş sau chiar părinţii, buneii, apropiaţi.

„Nu trebuie să lăsam în uitare aceste imagini – memoria are dreptul la viață, ar fi bine să le scoatem la lumină, iar prin ele să-i aducem printre noi pe cei dragi”, se arată în postarea făcută pe Facebook de către Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni.

Astfel, la concurs sunt invitaţi să participe toţi lucuitorii municipiului Ungheni, dar și din raion, care deţin imagini vechi, cu amintiri relevante despre orașul nostru. Deținătorii celor mai interesante, originale și valoroase imagini vor fi premiați, spun organizatorii.

Fotografiile vor fi expuse în cadrul unei expoziţiei care va fi organizată la Muzeul de Istorie și Etnografie Ungheni în perioada 19 august – 30 septembrie.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *