La Ungheni, o fetiță de 3 ani a căzut din transportul public, aflat în circulație. Șoferul a fost pedepsit. Ce spune administrația rutei cu pricina

Imagine simbol

La Ungheni, săptămâna trecută, o fetiță de 3 ani a căzut din microbuzul care era în circulație. Cazul a fost făcut public chiar de mama fetiței care, fiind abordată de noi, ne-a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 18 martie.

Cristina, (ne-a rugat să nu-i dăm numele complet) în dimineața zilei cu pricina, împreună cu cei doi copii ai săi, așteptau microbuzul cu care urmau să ajungă la grădiniță. După câteva minute de așteptare, la stație a venit microbuzul Nr.6. Deși acesta era plin până la refuz, mămica a decis să urce, pentru că afară temperatura aerului era destul de scăzută, iar următorul microbuz, cel mai probabil, avea să vină peste 40 de minute. „Am urcat băiețelul, apoi fetița, și într-un final – eu. Stăteam lângă ușă. Eu, în partea în care se deschide ușa, iar fetița – lângă torpedou, dar tot la ușă”, spune tânăra mămică, menționând că atunci când a urcat în transport, primele tentative de a închide portiera microbuzului s-au soldat cu eșec, ceea ce a făcut-o pe Cristina să să creadă că aceasta era defectă. Dar într-un final a reușit.

Cristina își ținea copiii să nu cadă

În timpul deplasării, șoferul a efectuat virarea spre stânga, iar o tânără, care „se sprijinea” de torpedou, s-a dezechilibrat și risca să cadă peste ei. Fie din inerție sau pentru a evita o posibilă cădere a tinerei peste copii, Cristina a încercat să o țină pe tânăra respectivă, pentru ca să-și recapete echilibrul. „În această fracțiune de secundă, portiera se deschide, iar fetița mea ajunge să se rostogolească pe carosabil. Noroc că micuța era îmbrăcată în haine groase, iar în spatele microbuzului nu se deplasa o altă mașină…”, remarcă indignată, mama fetiței.

Deși, fizic, fetița nu a suportat careva leziuni, în schimb, s-a ales cu o sperietură zdravănă, atât ea, cât și mama. „Șoferul nici măcar nu a coborât să vadă ce s-a întâmplat, dacă copilul e bine. A stat un minut la stație, după care și-a continuat traseul”, spune indignată mama.

Imediat, dânsa l-a contactat pe bunelul fetiței, care a sosit la fața locului, a luat copila și a dus-o pentru a fi examinată de către medicii de Urgență, iar Cristina a plecat la Inspectoratul de Poliție pentru a depune o cerere. „Am depus cererea, nu atât împotriva șoferului, cât a companiei care prestează aceste servicii”, a subliniat ea.

Ceea ce își dorește mama, e ca cei care dețin rutele să plaseze mai multe microbuse atunci când sunt orele de vârf, pentru a evita aglomerația din transport, dar și să soluționeze starea deplorabilă în care se află acestea, pentru a evita eventuale tragedii.

În aceeași zi, în urma acestui accident, a fost lansată și o petiție către Primăria municipiului Ungheni, dar și către firmele de transport, ce constă în reformarea transportului. În dimineața zilei de 23 martie aceasta era semnată de 251 de persoane.

Ce spun responsabilii firmei a cărui microbuz a fost implicat în accident

Contactat telefonic, Ion Vrabie, inginerul mecanic al firmei de transport, spune că în dimineața acelei zile, a primit un apel de la o doamnă, care i-a raportat despre accidentul produs. „Până m-a sunat șoferul, eu deja eram la curent, ne-am întâlnit, mi-a raportat despre cele întâmplate și a plecat mai departe să-și continue lucrul”, a specificat inginerul mecanic.

Dânsul spune că nu își poate explica din ce motiv s-a produs acest caz, deoarece în acea dimineață, când a fost verificat transportul, nu s-a depistat nici o defecțiune la mașină. „Posibil că, atunci când tânăra, care își pierduse echilibrul să fi atins din greșeală mânerul portierei, cine știe?”, se întreabă Ion Vrabie.

Ulterior, dânsul spune că a discutat și cu mama fetiței despre incident, intersându-se dacă copila nu a avut de suferit în urma căderii.

Cum a fost pedepsit șoferul

Totuși, șoferul nu a rămas nepedepsit. Dânsul a fost sancționat atât de Inspectoratul de Poliție, cât și de către angajator. „A fost trimis în concediu forțat”, a spus Ion Vrabie, după care a mai adăugat: „După ce va trece acest termen, vom mai discuta și vom decide dacă va mai continua să lucreze”.

Un lucru este cert, în prezent șoferul nu mai îndeplinește funcția de șofer pe ruta Nr. 6, însă vehiculul este pus în circulație, pentru că nu au fost depistate careva defecțiuni la portieră.

În general, Ion Vrabie spune că starea tuturor microbuzelor pe care le are în subordine firma de transport, sunt în stare satisfăcătoare. Pe viitor, vor mai fi achiziționate unele noi, iar altele vor fi reparate.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *