Alte trei persoane au fost reținute în dosarul Gheorghe Petic. Vedeți despre cine e vorba

Procurorii au reţinut alți trei foşti funcţionari publici bănuiţi de implicare în fabricarea dosarului de viol pe numele fostului poliţist de frontieră, Gheorghe Petic. Cei reţinuţi sunt Petru Gherasimov, fostul vicepreşedinte al raionului Ungheni, dar și reprezentant al Guvernului în teritoriu, Igor Vrănescu, fostul şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie din Ungheni și Veaceslav Garştea, fost şef adjunct al Poliţiei de Frontieră, anunță Anticorupție.md.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, sub conducerea procurorilor PCCOCS, pe parcursul zilei de joi, 3 martie, au avut loc percheziții în dosarul „Petic” (înscenarea violului), desfășurate de ofițerii SIS, în mai multe locații din republică. În rezultatul perchezițiilor și altor probe pertinente, au fost reținute acestea trei persoane care până acum nu au fost investigate, pentru un termen de 72 de ore.
Urmare a cercetărilor din perioada imediat următoare, procurorii urmează să le înainteze învinuirile și, după necesitate, să solicite aplicarea măsurilor preventive în fața instanței de judecată.
De subliniat că, anul trecut, alţi șase actuali și foști angajați ai MAI au fost reţinuţi de procurori, fiind bănuiți de fabricarea dosarului lui Gheorghe Petic în care acesta a fost acuzat de viol. Este vorba despre fostul şef adjunct al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne (SPIA), Vadim Mânzărari, şi alți cinci angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii, mai informează Anticorupție.md. În context, trebuie să menționăm faptul că atât persoanele reținute azi, cât și învinuiții și inculpații în cauză, se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit prevederilor legale.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut pe 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14.50, o locuitoare a municipiului Ungheni, care a reclamat că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul apartament.

Reţinerea a avut loc la puţin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu ţigări peste Prut de către reprezentanţii guvernării lui Plahotniuc. Gheorghe Petic a fost ţinut în arest preventiv timp de nouă luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deţinuţi şi cei condamnaţi pe viaţă.

Fostul poliţist a fost achitat în noiembrie 2021, după ce pretinsa victimă şi-a schimbat declaraţiile, iar procurorii şi-au retras acuzaţia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *