Podul peste Prut, dintre Ungheniul Republicii Moldova și Ungheniul României, va fi gata în 3 ani

Foto: www.jurnal.tv

Podul peste Prut de la Ungheni va fi gata în cel mult 3 ani, spune Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Podul va lega localitatea Ungheni din România de localitatea Ungheni din Republica Moldova.

„Finanțarea acestui proiect de infrastructură se va face din bugetul și din banii oferiți de Guvernul României. Sunt bani care au fost deja alocați, inclusiv pentru podul Giurgiulești-Galați, care este deja practicabil. Pe podul Giurgiulești-Galați deja se circulă. Cu referire la podul de la Ungheni, la etapa actuală avem deja un studiu de fezabilitate și după finalizarea procedurilor de ratificare a acestui acord se va iniția procedura de construcție a acestui pod. Ne așteptăm ca în următorii 2-3 ani acest pod să fie construit și să scurteze calea de la Ungheni la Iași ”, a spus Andrei Spânu în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la TVR1, potrivit IPN.

Vicepremierul a menționat că România deja a alocat fonduri atât pentru reabilitarea podului de frontieră Giurgiulești-Galați, cât și pentru demararea lucrărilor de construcție a podului Ungheni-Ungheni.

Astfel, va fi construit un pod nou și un punct comun modern de trecere a frontierei, astfel încât drumul Ungheni-Iași să dureze 15-20 minute, cu tot cu vamă.

Cum va arăta acest pod, puteți vedea AICI. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *