Natalia Junghietu: Oameni buni, confortul costă și încă scump! Asta e de când lumea! 

Deci, s-a decis. Guvernul compensează plata la facturile pentru gaz cetățenilor și agenților economici, în perioada ianuarie – martie.

Pentru primii 50 metri cubi, tariful pentru persoanele fizice va rămâne de 6,8 lei, pentru următorii 100 m3 tariful va rămâne 7,9 lei. În acest fel, compensația totală pentru primii 150 m3 este de 1147 lei. Anterior, acoperirea era de 522 lei.

Pentru factura la gaz a agenților economici, se va compensa 100% din creșterea pentru primii 500 metri cubi consumați. Compensația totală pentru primii 500 m3 este de 2050 lei.

Foarte bine! Mă bucur că Guvernul a găsit o ieșire din situație și a venit în întâmpinarea cetățenilor, ușurându-le astfel existența.

Dar aici apare o altă întrebare: de ce oamenilor, care se încălzesc cu lemne și cărbuni, nu li se compensează nimic? Prețul la lemn a crescut și continuă să crească an de an. De prețul la cărbuni nici nu mai vorbesc. Dacă în vară puteai să cumperi cărbunii cu puțin peste 3000 lei tona, acum o cumperi cu 6000. Deci, prețul, practic s-a dublat.

Oare oamenii care se încălzesc cu gaz achită mai mult decât cei care se încălzesc cu lemne și cărbuni? Cu siguranță – nu!

De ce Guvernul nu se gândește și la acest aspect? De ce se face această diferență? Nu suntem cu toții cetățeni ai acestei republici? Oare criza energetică, sau pandemia nu ne-a afectat pe toți în aceeași măsură? Eu cred că da!

Și când mai văd pe rețelele sociale că oamenii se indignează că achită lunar câteva mii de lei pentru agentul termic și o „invită” pe Maia Sandu, sau guvernarea actuală să le achite factura – mi se face greață, zău! De parcă Maia Sandu s-ar face vinovată de căldura de 30 de grade pe care și-o face omul în casă.

Oameni buni, confortul costă și încă scump! Asta e de când lumea!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *