O hartă interactivă va oferi cetățenilor informații despre drumurile aflate în reparație

Foto: ASD

Pe pagina oficială a Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” (ASD) a fost publicată o hartă interactivă cu porţiunile de trasee şi poduri publice reparate, precum şi porţiunile în reabilitare sau care urmează a fi supuse reparaţiilor, astfel încât această informaţie să fie accesibilă tuturor cetăţenilor, transmite Moldpres.

Harta conţine date despre categoria, starea drumurilor, progresul execuţiei, costul proiectului, începutul şi sfârşitul lucrărilor. „De asemenea, harta conţine un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcţie de poziţia kilometrică şi coordonatele geografice”, indică ASD.

Potrivit sursei citate, segmentele drumurilor care sunt de culoare roşie semnifică că porţiunea dată este încă în lucru, iar sectoarele de culoare verde sunt date în exploatare. Datele prezentate pe harta interactivă vor contribui la planificarea lucrărilor necesare de a fi efectuate pe drumurilor naţionale, vor spori transparenţa, cât şi vor contribui la analiza siguranţei rutiere pentru evitarea situaţiilor de accident.

Harta este elaborată în conformitate cu Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumuri publice naţionale pe anul 2022, precum şi cu datele oferite din contractele de reparaţie a drumurilor publice naţionale din investiţii externe.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *