Cadrele didactice și de conducere ale instituțiilor de învățământ vor primi compensații majorate

Imagine simbol

Începând cu anul 2022, cadrele didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general vor primi compensații majorate.

Compensațiile vor fi acordate pentru toate cadrele didactice care activează în învățământul general public, inclusiv pentru cadrele de conducere, care desfășoară activitate didactică.

Guvernul a aprobat pe data de 23 februarie, creșterea cuantumului compensației de la 2.000 lei la 4.000 lei pentru un an de studii.

Compensațiile pentru personalul didactic sunt prevăzute pentru procurarea de suporturi didactice (dicționare, crestomații, reviste de specialitate, auxiliare didactice, literatură artistică); a tehnicii de calcul (calculator/laptop/tabletă, componente PC, periferice PC, software pentru PC), a produselor software, a consumabilelor pentru calculatoare, pentru servicii de Internet, dar și pentru produse de birotică și papetărie.

Majorarea cuantumului compensației de la 2.000 de lei la 4.000 de lei este un angajament al Guvernului, asumat în Programul de guvernare, în acest scop fiind prevăzute circa 172 milioane de lei. De aceste compensații vor beneficia peste 43.000 de cadre didactice titulare și de conducere.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *