Satul Costuleni își are primul cetățean de onoare

Prin decizia Consiliului local Costuleni, costuleneanul Iurie Chirinciuc, ex-deputat, ex-ministru și doctor în economie, a primit titlul de cetățean de onoare al localității. Acest titlu i-a fost conferit de către autorități, în semn de înaltă apreciere pentru meritele incontestabile în dezvoltarea social-economică a localității.

Diploma i-a fost înmânată acestuia în luna decembrie a anului trecut, în cadrul unui eveniment de lansare a cărții „Povara grea a reîntregirii nu se lasă moștenire”, autor fiind însuși Iurie Chirinciuc.

„Această distincție, care mă onorează foarte mult, nu se limitează strict la persoana mea, ci ea se datorează, în egală măsură, părinților și buneilor mei, instituțiilor în care am crescut, m-am format și am activat. Cu siguranță sunt multe personalități născute în Costuleni care merită să fie cetățeni de Onoare. Sper să fie într-un ceas bun!”, a scris Iurie Chirinciuc pe rețelele sociale.

De menționat, că Iurie Chirinciuc este primul locuitor din Costuleni, căruia i s-a oferit această dinstincție. Acest fapt a fost confirmat de către Andrei Rudicov, primarul satului Costuleni, care spune că de când și-a început activitatea sa de primar, nu era niciun registrual cetățenilor de onoare, sau vreo decizie prin care se acordă acest titlu unor persoane. „Respectiv, deja am făcut un registru de evidență a persoanelor cărora li se acordă titlul, regulamentul care a fost aprobat și acesta la rându-i, vine cu un șir de facilități”, a spus primarul.

Potrivit lui, persoana care a primit titlul de cetățean de onoare, aceasta are, oarecum, îndatorirea de a promova imaginea localității.

Inițiativa de a i se acorda lui Iurie Chirinciuc această distincție, vine după o serie de acțiuni, pe care acesta le-a întreprins pentru progresul localității. ”Iurie Chirinciuc s-a implicat activ în viața culturală, dar și socială a localității. Atunci când i s-a cerut ajutorul, de fiecare dată s-a implicat”, a subliniat Andrei Rudicov.

Primarul a ținut să sublinieze și anumite merite ale unicului cetățean de onoare a satului Costuleni – Iurie Chirinciuc. „La capitolul „merite”, ar fi de menționat repararea unor porțiuni de drum în localitate. Ulterior, cu contribuția și susținerea financiară a lui a fost fondat clubul de șah din localitate, care deja s-a evidențiat prin ocuparea locurilor naționale, cât și internaționale, condus de către Constantin Carpov. De asemenea, datorită contribuției financiare a fost elaborat un manuscris al satului Costuleni, în anul 2006”, a numerotat primarul.

Totodată, primarul a remarcat faptul că mai sunt și alte persoane care ar merita acest titlu, care au adus un aport intelectual la dezvoltarea culturii din Costuleni. Iar Comisia este deja în lucru. „Datorită cetățenilor de onoare, satul Costuleni este cunoscut la nivel național, dar și internațional, ceea ce ne face mândri”, a puunctat, la final, primarul Andrei Rudicov.

NOTĂ: Iurie Chirinciuc are 60 de ani, este născut la Costuleni și este un om de afaceri. În perioada 30 noiembrie 2014 – 30 iulie 2015 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea Partidului Liberal din Moldova. Iar în perioada 30 iulie 2015 – 30 mai 2017 a fost Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova.

Tatiana Tesliuc

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *