Pompierii și salvatorii din Călărași vor avea un sediu nou

Pompierii și salvatorii din Călărași vor avea un sediu nou. În acest scop, Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii decembrie 2021 transmiterea unui bun imobil din proprietatea statului în gestiunea subdiviziunii de la Călărași a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Terenul va fi folosit pentru construcția unei unități de pompieri și salvatori în orașul Călărași.

Nicolae Steclari, șeful Secției Situații Excepționale Călărași este de părere că, odată cu edificarea noului sediu, vor fi asigurate condiții mai bune de activitate pentru pompierii călărășeni, care vor putea acționa prompt în situațiile de urgență, oferind cetățenilor servicii de calitate.

”În primul rând vom economisi timp pentru intervenții, dat fiind faptul că noul sediu va fi amplasat în imediata vecinătate a traseului și vom evita ambuteiajele din centrul orașului. În activitatea noastră, timpul de reacție este cel mai important factor”, a declarat dânsul.

Proiectul de construcție a sediului dat este finanțat prin intermediul Programului de asistență tehnică, lansat în Republica Moldova de către Guvernul SUA.

Acum un an, Primăria orașului Călărași alocase clădirea fostei cazangerii din cartierul Bojole, care urma să fie renovată și transformată în post de pompieri și salvatori. Dar, din mai multe motive, locația s-a dovedit a fi una mai puțin potrivită în acest sens, mai ales din cauza accesului anevoios spre locul dat. Astfel, după ce s-a făcut un nou apel la primărie, a fost identificat un teren cu suprafața de 0,62 ha, în vecinătatea fostului Colegiu Pedagogic ”Alexandru cel Bun”. Inițiativa a fost susținută de Consiliul orășenesc, iar acum pe teritoriul dat va fi construit un bloc administrativ, un garaj, mai multe boxe pentru autospeciale, un turn de instruire, o pistă pentru obstacole, dar și un teren de mini-fotbal.

Clădirea care găzduiește la moment Secția Situații Excepționale Călărași este construită încă în anul 1957 și este depășită de timp, fiind deja deteriorată.  În boxele instituției încap doar două mașini, iar restul autospecialelor stau în drum. Și condițiile de activitate ale angajaților nu sunt tocmai potrivite, spune șeful SSE. ”Sperăm foarte mult că în anul următor vor fi demarate lucrările de construcție a noului sediu. Sunt convins că având un spațiu nou, vom avea parte de un climat de lucru mult mai favorabil, iar serviciile pe care le oferim cetățenilor raionului vor fi mult mai calitative”, a conchis Nicolae Steclari.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *