Un bust al lui Ștefan cel Mare a ajuns și la Bistrița. Acesta a fost donat de către un unghenean

Pe 1 decembrie, când se sărbătoarește Ziua Națională a României, Sergiu Manciu, primarul de Măcărești, care este și președintele Asociației Obștești „Baștina Frăsinești”, a donat un bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt care va ajunge în Ardeal, la Palatul Copiilor Bistrița, județul Bistrița – Năsăud, România.

„În contextul unei colaborări cu comuna Prisăcani și Cosmești, județul Galați, și în continuare cu Palatul Copiilor din Bistrița, am hotărât să donăm acest bust pentru a pune bazele unor relații de partenerit, unor proiecte de durabilitate între comunele noastre”, a menționat Sergiu Manciu, după care a mai adăugat: „Sperăm să ajungă acest bust la Palatul de Copiilor și copiii să se bucure de acest cadou”.

La rândul său, Dorel Nicoara, directorul Palatului Copiilor Bistrița a mulțumit tuturor celor care au fost implicați în acest gest de donare, menționând că vor începe inițierea de proiecte comune „și nu doar pe hârtie”, vorba dânsului.

„Suntem bucuroși că putem face încă un pas înainte către parteneriatul pe care îl avem cu comuna Măcărești. Ne dorim să implementăm împreună acele proiecte trasfrontaliere care în alte comunități funcționează”, a menționat și Ghiorghe Stanciu, primarul de Prisăcani, județul Iași.

De subliniat că acesta este al treilea bust donta de Asociația Obștească „Baștina Frăsinești”, unul fiind donat Liceului „Elada” din Măcărești în 2018, iar cel de-al doilea a fost donat Școlii Primare Satu-Nou din comuna Prisăcani, anul trecut, în ziua de Sfântul Ștefan.

Parteneriatul dintre Basarabia, Moldova și Ardeal continuă prin proiectul transfrontalier „Cultură și civilizație pe cele două maluri ale Prutului”, sub egida „Centenar 2018 – Împreună pentru Unire!”

Autor: Natalia Junghietu

Foto: Sorina Paduraru


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *