Marele premiu de la Festivalul – concurs internațional „Crizantema de argint” a venit la Ungheni

Interpreta de muzică populară Silvia Zagoreanu, care este și directoarea Palatului de Cultură din Ungheni, a adus trofeul de la Festivalul – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de argint”, ediția XXV.

Premiul mare i-a fost oferit pentru rezultate remarcabile și prestație de excepție. Pe lângă aceasta a primit și o diplomă de merit pentru implicare acrivă în valorificarea genului de artă – romanța – și contribuție esențială în educarea și promovarea tinerilor interpreți, precum și o diplomă de participare.

„Cred că sunt mai bine de 20 de ani, de când fac parte din familia promotorilor de romanțe. Am fost concurentă, membru al juriului, prezentator, interpret în recital, al creațiilor noi (mai puțin de-ale mele). În anul 1999 am obținut premiul I la interpretare. La Creație, o singură dată prezentasem o lucrare de-a mea, când am luat locul II. În aceasta ediție am decis să mai prezint o piesă în concursul de creație și iată, mi-a surâs norocul – am primit Premiul Mare și alte diplome. Vreau sa mulțumesc organizatorilor și grupului creație: Orchestra Folclor, Adrian Nistreanu si Teodora Dumitru”, și-a scris Silvia Zagoreanu impresiile pe rețelele sociale.

De subliniat că Gala Laureaților s-a desfășurat duminică, 5 decembrie. Festivalul este organizat de Primaria municipiului Chișinău în scopul valorificării şi revitalizării romanţei ca gen muzical, susținerea interpreţilor şi creatorilor de romanţă, popularizării creaţiilor de gen, semnate de autorii contemporani. „În total, în cadrul evenimentului au fost interpretate 80 de romanțe. Participanții festivalului au fost acompaniați de Orchestrele de muzică populară „Folclor” și „Mugurel”. Câștigătorilor le-au fost oferite 11 premii bănești, 5 mențiuni, premii speciale si diplome de participare. În anul 2021 am majorat bugetul Direcției Cultură, în scopul revitalizării și promovării valorilor culturale în Chișinău”, a declarat Ion Ceban, primar de Chișinău, prezent la Gală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *