Rezultate remarcabile înregistrate de echipa Republicii Moldova la Olimpiada Internațională de Limba Franceză. În echipă – și o ungheneancă

Echipa Republicii Moldova a obținut rezultate excepționale în cadrul Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză. Aceasta s-a desfășurat în perioada 7 – 9 decembrie în format on-line.

Astfel, în cadrul probei orale (pe echipe), ce a constat din simularea unei dezbateri televizate, echipa Republicii Moldova a obținut locul I. Totodată, în cadrul Olimpiadei, fiecare echipă a realizat un clip video de prezentare a țării, iar echipa Republicii Moldova, din nou, s-a clasat pe locul I, reușind să acumuleze cele mai multe voturi din partea publicului. Totodată, la proba scrisă (individuală), ce a constat în scrierea unui eseu tematic, Dana Mihăilă, elevă la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni, a obținut medalia de argint, la categoria B2.

În fotografie: Dana Mihăilă

Contactată de „Expresul”, tânăra spune că Olimpiada Internațională la Limba Franceză a fost șansa de a-și realiza unul dintre cele mai mari visuri – de a reprezenta Republica Moldova la nivel internațional. La întrebarea „Cum te-ai simțit?”, Dana Mihăilă a răspuns mândră: „Responsabilă până în măduva oaselor să dau tot ce am mai bun. „Umerii mei slabi” au avut de îndeplinit o sarcinăp grea, totuși am reușit, datorită muncii mele intense de ani de zile. Țin să mulțumesc din suflet părinților mei, pentru suport necondiționat, doamnei Galina Berbeu, profesoara mea de Limba Franceză, mentor dedicat și cu vocație și tuturor celor care m-au încurajat. Mulțumesc Republicii Moldova, pentru oportunitatea de a o reprezenta. Anul acesta a fost unul provocator. Să vedem ce ne aduce anul viitor…”.

De subliniat că la Olimpiadă au participat 91 de elevi, reprezentanți ai 20 de țări din Europa, Asia și Africa. Republica Moldova a fost reprezentată de 4 eleve: Dana Mihăilă (Ungheni), Mădălina Bucur (Hîncești),  Amedeia Vier (Chișinău), Evelina Voleac (Soroca) și 2 profesori: Silvia Guțu (Universitatea de Stat din Moldova) și Mihaela Slovineanu (Liceul „Spiru Haret”, Chișinău).

Natalia Junghietu

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *