Revenirea Alionei Leșanu, și la propriu, și la figurat

Mereu a fost în căutare. A lucrat în administrație, și-a deschis o proprie afacere, a lucrat apoi într-o companie internațională. Dintotdeauna, însă, muzica i-a fost aproape. În copilărie, Aliona Leșanu a studiat baianul la Școala de Arte din orașul Cornești. În studenție a luat în mână chitara.

Cu câțiva ani în urmă, a plecat în România, unde s-a stabilit cu traiul la Brașov. Acolo a intrat cu adevărat în lumea muzicii. Și-a făcut prieteni, a început să compună și să interpreteze piese folk.

A revenit recent acasă. A revenit și la propriu, și la figurat.

La final de săptămână, pe 11 decembrie, și-a adunat prietenii, și-a adunat rudele la o seară de neuitat, cu multă muzică și căldură.
Aliona Leșanu și-a lansat primul său album, întitulat sugestiv „Revenire”. Revenire acasă. Revenire la muzică.
A parcurs 700 de kilometri, până la Brașov și înapoi, doar pentru a-l imprima în studioul bunilor ei prieteni, Corina și George Nica, și ei mari împătimiți ai muzicii.

Albumul conține 12 piese, muzica și versurile aparținând în exclusivitate Alionei Leșanu. Orchestrația – George Nica.
În acea seară de 11 decembrie, alături i-au fost, pe scena improvizată, artistul plastic și poetul Victor Cobzac, el și moderatorul evenimentului; cantautorul unghenean Vasile Lupu-Cetireanu; soții Corina și George Nica, care au venit de la Brașov la Ungheni special pentru acest eveniment. Pentru ea, Victor Cobzac, alături de poeta Geta Lipovanciuc, a interpretat o piesă compusă ad-hoc – „Muzica”. Pentru ea și pentru oamenii dragi ei, Vasile Lupu-Cetireanu a interpretat în premieră un cântec dedicat eroilor de pe Nistru, iar soții Corina și George Nica au încântat publicul unghenean cu piese de o sensibilitate aparte.

Și, pentru că a revenit la cele dragi ei, Aliona Leșanu a lansat ideea organizării la Ungheni a unui festival de folk, care să adune folkiști de pe ambele maluri ale Prutului. „Există o forță culturală bine definită la Ungheni, astfel că totul e posibil”, a punctat, la final, Victor Cobzac.
De notat că „Expresul” a fost partenerul acestui eveniment, alături de AO „Pro Femeia” și Primăria municipiului Ungheni.

Radmila Popovici
Corina și George Nica
Vasile Lupu Ceriteanul

Lucia Bacalu    

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *