Municipiul Ungheni va fi promovat prin acorduri muzicale

Imagine simbol

Grupul de Inițiativă Locală „ACORD” a Școlii de Muzică din Ungheni și-a propus să promoveze orașul Ungheni, prin proiectul „Municipiul Ungheni. Repere culturale pe acorduri muzicale”. Potrivit Terezei Cazacu, directoarea Școlii de Muzică, scopul acestui proiect este promovarea identității municipiului Ungheni și educarea spiritului civic față de valorile comunității. Iar ideea proiectului constă în realizarea unui film muzical de promovare în mediul on-line a obiectivelor culturale, istorice cât și a celor de agrement din municipiul Ungheni. Desigur, în realizarea acestui film vor fi implicați și discipolii Școlii de Muzică.

În acest film, colectivele deja consacrate ale Școlii de Muzică: corurile caselor mare și claselor mici, ansamblul vocal, ansamblurile de instrumente aerofone și de saxofoniști, orchestra de muzică populară, orchestra Bravissimo, vor prezenta și vor filma concerte în locațiile – cheie ale orașului, cum ar fi: Gara Internațională, Podul Eiffel, Biblioteca “Dimitrie Cantemir”, Biserica „Sfântul Nicolae” din sectorul Dănuțeni, Biserica “Alexandru Nevski”, Fabrica Covoare Ungheni, Fabrica de ceramică, Muzeul de Istorie și Etnografie, Parcul „Micul Cluj”. „Realitatea pandemică este un prilej de a descoperi orașul și de a învăța să apreciem ceea ce avem, cunoscându-ne mai bine rădăcinile”, a conchis directoarea Școlii de Muzică.

Perioada de implementare a proiectului sunt lunile noiembrie – decembrie.

Proiectul „Municipiul Ungheni. Repere culturale pe acorduri muzicale”este finanțat de Fundația Comunitară Ungheni (FCU), prin Programul de Granturi Mici 2021 „Cetățeni activi pentru comunități durabile”, ediția XXII. Bugetul total al proiectului constituie 50 mii 120 lei, dintre care contribuția Fundației Comunitare Ungheni este de 34.500 lei, contribuția primăriei Ungheni – 5.000 lei, iar restul a fost contribuția Școlii de Muzică și a Grupului de Inițiativă „ACORD”.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *