Locurile tursitice din Ungheni vor fi promovate prin pictură

Foto simbol. Strada Națională

Locurile turistice din municipiul Ungheni și obiceiurile unghenenilor vor fi promovate prin pictură. Acest lucru va fi posibil grație proiectului „Inspiră Ungheniul prin artă”, implementat de Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din Ungheni, lansarea căruia a avut loc la 9 decembrie.

„Scopul acestui proiect este de a iniția unghenenii în artă și de a-i face să conștientizeze valoarea ei”, a precizat Cristina Dragomir, directoarea Școlii de Arte Plastice.

Gara Internațională, Catedrala „Alexandru Nevscki”, Aleea de castani, parcul „Micul Cluj”, sculpturile din Ungheni, vor fi o parte din locațiile turistice pe care tinerii pictori le vor descoperi în și prin pictură. Astfel, vor fi elaborate și 30 de picturi pe pânză în vor fi ilustrate locurile turistice.

În cadrul acestui proiect vor fi organizate un șir și de alte activități. Spre exemplu, la ziua ușilor deschise, vizitatorii Școlii de Artă vor avea posibilitatea să realizeze o excursie la Galeria de Artă, unde sunt expuse în jur de 350 de picturi, cu care Școala de Arte se mândrește. Iar când se vor organiza master-class-uri, elevii de la Școala de Arte vor avea de realizat 12 căsuțe moldovenești sculptate din lut. De subliniat că în cadrul atelierului „Ungheni – unde ne conectăm”, vor fi pictate și 12 farfurii, care vor conține elemente decorative ale brandului regiunii Ungheni. „O să promovăm arta, o să prezentăm diverse stiluri de artă și lucrări frumoase, iar pe copii o să-i motivăm în creativitate”, a punctat și Antonina Cebotari, profesoară la Școala de Arte.

Prezentă la eveniment, Marina Zamă, specialist Tineret și Sport în cadrul primăriei municipiului Ungheni, a ținut să menționeze cât de importantă este prezentarea și promovarea simbolului regiunii prin artă. „Să aducem un pic de culoare prin lucrările făcute de către copiii de la Școala de Arte Plastice, care ar putea fi prezentate la diferite târguri, expoziții și, sper eu, că o să putem să promovăm frumosul, dar și școala în sine”, a subliniat dânsa.

Notă: Proiectul „Inspiră prin artă” este finanțat de Fundația Comunitară Ungheni (FCU), prin Programul de Granturi Mici 2021 „Cetățeni activi pentru comunități durabile”, ediția XXII. Bugetul total al proiectului constituie 47.000 lei, dintre care contribuția FCU este de 35.000 lei, contribuția primăriei Ungheni – 10.000 lei, iar contribuția Școlii de Arte Plastice – 2.500 lei.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *