În acest an, sărbătorile de iarnă la Ungheni vor fi altfel. Luminițile vor fi aprinse pe 19 decembrie

Arhivă

În această săptămână, Primăria municipiului Ungheni lucrează intens la amenajările prilejuite de sărbătorile de iarnă. Pe 19 decembrie, de Sf. Nicolae, la ora 17:00, unghenenii sunt invitați în Parcul „Micul Cluj”, pentru a aprinde tradiționalele luminițe de pe pomul de Crăciun.
Programul pentru zilele de sărbătoare va fi făcut public imediat ce va fi definitivat.

De ce nu s-a amenajat centrul orașului ca în ceilalți ani?
La momentul de față, strada centrală și, în mod special, Piața Independenței, sunt în construcție. Am presupus, chiar de la început, că lucrările de reabilitare și reconstrucție vor dura, astfel că nu vom reuși să amenajăm, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, centrul orașului așa cum ne-am fi dorit. În plus, sunt în plină desfășurare și lucrările de schimbare a sistemului de iluminat public. Imediat ce rețelele electrice vor fi puse la punct, strada Națională va fi împodobită ca de obicei de sărbătorile de iarnă.  Pomul de Crăciun, însă, va avea o altă locație – în Parcul „Micul Cluj”. Ne dorim să creăm acolo o zonă atractivă, unde să se simtă bine și copiii, și adulții. Deci, anul acesta va fi un pic altfel.

De ce a fost aleasă ca locație pentru pomul de Crăciun anume Parcul „Micul Cluj”?
Am examinat mai multe variante, inclusiv în centrul municipiului. Se știe că bradul de anul nou presupune și o infrastructură pe măsură. La momentul de față, în centru, în afară de câteva parcări amenajate nu prea ar fi loc unde să putem instala bradul. Dacă îl instalezi într-o parcare din centru, nu ai loc pentru organizarea unor evenimente culturale, nu ai loc pentru distracții și recreere. Nu există spațiu nici măcar pentru plimbat. Cineva ar putea spune că o locație potrivită ar fi fost spațiul de lângă Judecătorie, unde este havuzul vechi. Am examinat și această variantă. În acea zonă, sunt multe spații unde sunt plantați trandafiri și alte flori. Nu le putem lichida. Totodată, pavajul e deteriorat – Primăria examinează posibilitatea de a renova și acea zonă în anii următori. Deci, amenajând un loc de distracții, cu un brad în centru, trebuie să ne gândim și la siguranța cetățenilor. Iată de ce s-a renunțat la ideea de a instala pomul de Crăciun în preajma vechiului havuz.

Se planifică anumite evenimente pentru sărbătorile de iarnă?
Toate evenimentele vor avea loc în Parcul „Micul Cluj”. Palatul de Cultură pregătește un program special. În parc, în zona unde va fi instalat pomul de Crăciun, va răsuna muzica. Va fi o atmosferă cu adevărat de sărbătoare. Sunt invitați și agenții economici să-și presteze serviciile în acele zile în parc. Pentru aceasta, trebuie să depună o cerere la Primărie, ca să le fie eliberat permisul necesar. Imediat ce programul evenimentelor pentru perioada respectivă va fi elaborat, acesta va fi dat publicității.

Cartierele periferice ale municipiului Ungheni vor fi amenajate? Se va simți și acolo atmosfera de sărbătoare?
Deja devine o tradiție: vor fi instalați, în cartierele periferice, cinci brăduți, cu luminițe. Pentru ca atmosfera de sărbătoare să fie una deplină, invităm agenții economici, instituțiile din teritoriu să-și amenajeze sediile, terenurile adiacente. Ar putea să se implice și cetățenii, amenajând terenurile din preajma locuințelor lor. Ne dorim ca, până pe 25 decembrie, când e sărbătorit Crăciunul pe stil nou, atmosfera de sărbătoare să se simtă pretutindeni, o atmosferă pe care s-o creăm cu toții împreună.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *