Elevii de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași s-au întrecut pe ei înșiși într-un concurs național de cultură generală

Imagine simbol

Mai mulți elevi de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași s-au aventurat în competiție în perioada 15 octombrie 2021 – 18 noiembrie 2021, când au avut loc primele patru etape preliminare ale Campionatului de jocuri intelectuale „Sub Cușma lui Guguță”, ediția a IV-a.

Din cele 207 de școli care și-au delegat participanți, tocmai 7 echipe au fost de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași.  La final… surpriză! Două echipe s-au inclus în primele zece echipe câștigătoare și vor merge la Chișinău, la ”bătălia” finală. Astfel, echipa ”Everest” formată din șase elevi din clasa a XI-a „R”  și ghidată de profesorul Alexei Cotelea a obținut locul 2. Totodată, echipa ”Sigma” a celor șase elevi dintr-a X-a „R” s-au clasat pe locul 6, fiind ghidați de profesorul Nicolae Drăgănel. Acum cei doisprezece elevi se pregătesc intens de competiția finală care va avea loc în scurt timp la nivel național. Dacă până acum concursul s-a făcut de la distanță, finala se va face în regim offline, iar emoțiile cresc.

Și celelalte ehipe au demonstrat performanță. Astfel echipa ”Atena” au obținut locul 14, echipa ”Real Succes” – locul 40, echipa ”Electron” – locul 113, Enigma – locul 127, iar echipa ”Erudit” – locul 162.

Laura Harea, elevă în clasa a X-a ”R” spune că a fost surprinsă de cât de interesant este acest joc. ”Nu am simțit o așa adrenalină de când mă știu. Am creat o echipă bună și ne completăm reciproc. Unul e mai bun la o materie, altul la alta, iar la final culegem roadele. În joc suntem presați de timp, pentru că nu avem mai mult de două minute pentru a da un răspuns corect, iar emoțiile o iau razna. Am așteptat de fiecare dată o nouă rundă cu sufletul la gură”, susține adolescenta.

Și Nicolae Drăgănel, director adjunct la liceu ne-a spus că s-a molipsit de spirirtul competiției de la elevii pe care îi ghidează. ”Ne punem mari speranțe că vom aduce rezultate mari de la etapa finală. Copiii sunt extrem de motivați să demonstreze că sunt buni, iar noi îi ajutăm să fie încrezători. E un joc antrenant, care le testează cunoștințele și îi face să se coordoneze între ei, să socializeze mai mult și să devină o echipă bine sudată”, a declarat Nicolae Drăgănel.

Ediția a IV-a a Campionatului Republican de jocuri intelectuale „Sub cușma lui Guguță” este organizată de Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova în parteneriat cu  Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Campionatul se desfășoară în parteneriat cu UNICEF Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului al Consiliului Municipal Chișinău.

 Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *