Ce se întâmplă seara cu iluminatul public din orașul Ungheni

Imagine simbol. Iluminat stradal la Ocnița

Seara, după ora 17.00, nu se mai vede nimic, e întuneric beznă pe unele străzi, inclusiv din centrul municipiului Ungheni. Motivele sunt diverse, spun autoritățile publice.

În unele părți au avut loc deranjamente ale liniilor electrice, urmare a lucrărilor efectuate la carosabil și rețelele de apă sau canalizare. În alte părți, sistemul vechi nu mai rezistă. La momentul de față, este în plină desfășurare un proiect foarte mare și ambițios, finanțat de NEFCO (Corporația Financiară Nordică de Mediu) care presupune schimbarea în totalitate a sistemului electric în municipiul Ungheni.

Astfel, vor fi instalați circa 300 de piloni noi. Va fi schimbată toată rețeaua de fire electrice, cu o lungime de aproximativ 30 de kilometri, vor fi instalate 2680 de corpuri de iluminat noi, de tip led. Costul total al propiectului este de peste șapte milioane de lei.

Dat fiind lucrările respective la sistemul de iluminat stradal, este deconectat curentul electric pe multe străzi, în multe sectoare. Înțelegem foarte bine incomoditățile create populației, dar în alt mod este imposibil de realizat acest proiect.

Trebuie să avem cu toții un pic de răbdare și, în câteva luni, vom vedea cu adevărat schimbarea completă a sistemului de iluminat stradal în municipiul Ungheni. Va fi primul oraș din Republica Moldova cu un sistem complet renova, care va fi mult mai econom și mai ecologic decât până acum.

În prezent, se lucrează intens, inclusiv în zilele de odihnă, ca să fie duse la bun sfârșit toate lucrările prevîzite într-un termen cât mai restrâns.

Termenul limită de implementare a proiectului este 31 mai 2022.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *