Undă verde. Sezonul de vânătoare a fost deschis

Odată cu deschiderea sezonului de vânătoare, polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Ungheni au efectuat razii de contracarare a braconajului, dar și s-au întâlnit cu colectivele de vânători şi membrii agenţiilor silvice.

Vânătorilor aflați pe terenurile de vânătoare le-au fost verificate carnetele de vânător dar și valabilitatea permiselor de armă, dar și cum respectă legislaţia. Aceștia au fost informați despre  regulile şi condițiile de păstrare, port şi folosire a armelor de foc.

Pentru evitarea unor eventuale incidente cu aplicarea armelor de foc în timpul vânatului, polițiștii reamintesc despre regulile de securitate:

  • arma poate fi purtată numai de către titularul permisului;
  • posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei;
  • să poarte echipament sau veste de culoare galben-verzuie sau portocalie;
  • se interzice tragerea cu arma încărcată în localităţi sau în apropierea acestora;
  • se interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice;
  • în timpul deplasării cu orice mijloc de transport, arma de vânătoare trebuie descărcată, demontată şi pusă în husă;
  • în timpul încărcării sau descărcării armei de vânătoare, ţeava trebuie să fie îndreptată în sus ori spre pământ, iar după încărcare, arma trebuie pusă la siguranţă, dacă este prevăzută cu aceasta;
  • se interzice categoric a împuşca asupra unei ţinte neclare (într-o pădure deasă, pe timp de ceaţă, în amurg, contra soarelui, etc.);
  • nu se admite de împuşcat în direcţia unui zgomot, asemenea împuşcături pot cauza cele mai grave accidente.

Poliția totodată reamintește că braconajul este pasibil de pedeapsă contravențională sau penală, conform legislației în vigoare.

Sezonul de vânătoare s-a deschis la 28 noiembrie și va dura până la data de 15 ianuarie 2022. Iar persoanele care doresc să vâneze în zona de frontieră, pe lângă carnetul de vânător și permisul de port și folosire a armelor, acestea trebuie să depună cerere de eliberare a avizului pentru vânătoare, cu prezentarea fișei de recoltare. Conform legii, vânătoarea la frontiera de stat, pe culoarul de frontieră şi în fâșia de protecţie a frontierei de stat este strict interzisă, inclusiv tragerea cu arma şi urmărirea animalelor peste frontiera de stat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *