Concursul național de lectură ”La izvoarele înțelepciunii” și-a desemnat câștigătorii

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în colaborare cu Secția Națională IBBY din Republica Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, a organizat pe 27 noiembrie etapa republicană a Concursului de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, ediția a XXXI-a.

„Actuala ediție a concursului a fost dedicată scriitorului Vladimir Beșleagă, un model de intelectual, promotor al adevărului istoric, care în anul curent a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare. La etapa republicană a concursului au participat 57 de elevi din clasele a IX-XI-a din 28 raioane și din municipiile Chișinău și Bălți, care au fost selectați în cadrul etapei raionale/municipale”, a precizat Eugenia Bejan, directoarea Biblioteca Națională pentru Copii.

Participanții au susținut două probe de concurs. La prima probă ei au prezentat, ca temă pentru acasă, un eseu liber la una dintre temele propuse de organizatorii concursului. A doua probă a constat în completarea ad-hoc a unui test cu întrebări referitoare la biografia scriitorului și la operele din bibliografia recomandată. Elevii au avut și un bun prilej de a discuta cu protagonistul concursului, maestrul Vladimir Beșleagă, prezent la eveniment, împărtășindu-i impresiile după lectura romanelor sale.

Juriul a acordat 10 premii I, 10 premii II, 10 premii III și 27 mențiuni.

De Premiul I nu s-a învrednicit niciun participant din Ungheni și Călărași.  În schimb, de locul II s-au învrednicit Valeria Chica, elevă la Liceul Sculeni (Ungheni) și Ana Iosob, elevă la Liceul „Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași. De locul III s-au învrednicit Marta Toma și Tatiana Toma, ambele eleve la Liceul ”Elada” din Măcărești (Ungheni). Iar Tatiana Vameș, elevă la Liceul „Vasile Alecsandri” din orașul Călărași s-a învrednicit de mențiune.

De subliniat că, concursul s-a desfășurat online cu sprijinul Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *