Primăria orașului Călărași a lansat un concurs de creații hand-made pentru împodobirea Pomului de Crăciun

Primăria orașului Călărași a lansat săptămâna trecută un concurs pentru copii și adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 4 și 19 ani, care învață în instituțiile din oraș.

Potrivit organizatorilor, în concursul „În Pomul de Crăciun – jucării ecologice, confecționate manual”, se acceptă doar jucării  realizate manual din orice material ecologic, cum ar fi: hârtie, sticlă, lemn, fier, sârm, ață sau pânză de in, bumbac, cânepă, etc, vopsite în culori naturale, cu o dimensiune de minim 10 centimetri pătrați și maxim 30 cm pătrați. Fiecare concurent poate participa cu maximum 2 jucării.

Premiile vor fi acordate după categoriile de vârstă: 4 – 6 ani, 7 – 11 ani, 12 – 19 ani. Toate lucrările vor fi expuse în bradul de Anul Nou, iar  cele mai reușite creaţii, din punctul de vedere al juriului, vor fi expuse într-o expoziție care va fi expusă chiar în holul primăriei orașului Călărași.

Scopul acestui concurs, mai spun organizatorii, este de a stimula creativitatea şi dezvoltarea imaginaţiei copiilor prin proiectarea şi confecţionarea de jucării; educarea copiilor în procesul de gestionare a materialelor reciclabile; antrenarea și implicarea copiilor în promovarea activităţilor cultural – educative, ecologice şi estetice; identificarea unor căi prin care copiii pot contribui la menţinerea unei vieţi sănătoase a plantelor şi animalelor.

Festivitatea de premiere va avea loc la data de 1 decembrie, în cadrul festivității de aprindere a luminițelor pe Pomul de Crăciun din scuarul primăriei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *