Peste 8500 de familii din țară vor primi receptoare digitale terestre donate de Ambasada SUA

Peste 8500 de receptoare digitale terestre au fost donate Republicii Moldova de către Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău prin intermediul Asociației Obștești “Universal Media”. Acestea vor fi distribuite mai multor familii defavorizate din diverse raioane ale țării.

Receptoarele digitale terestre de tip STB (Set Top Box) vor oferi, gratuit, fiecărei familii nevoiașe un acces cât mai larg la informație, asigurând și o calitate înaltă a imaginii.

„Pentru o democrație sănătoasă e necesar ca publicul să aibă acces la o gamă variată de opinii și surse de știri iar accesul la informații să fie disponibil tuturor, indiferent de nivelul de educație sau statut social”, a menționat Tatiana Pantilei, coordonatoarea proiectului.

Proiectul “Acces la televiziunea digitală terestră” tinde să contribuie la soluționarea a două probleme majore cu care se confruntă populația social vulnerabilă din satele Republicii Moldova. Prima problemă este lipsa accesului la informație a oamenilor de la sate. Odată cu trecerea la televiziunea digitală terestră populația social vulnerabilă din satele Moldovei este practic lipsită de canale tv. A doua problemă este lipsa resurselor financiare pentru persoanele nevoiașe pentru a-și procura un receptor digital terestru.

Totodată, Tatiana Pantilei speră ca aceste receptoare digitale terestre să faciliteze accesul oamenilor de la sate la mai multe surse de informații: ”Planificăm să asigurăm cu receptoare digitale terestre populația social-vulnerabilă, care locuiește în zone mai greu accesibile. Este foarte important să creăm condiţii echitabile, îndeosebi persoanelor nevoiașe, care au acces limitat la informare”, a mai adăugat dânsa.

Astfel, potrivit Tatianei Pantilei, peste 8500 de familii din Republica Moldova, vor avea acces la televiziunea digitală terestră fără abonament, la un număr mai mare de posturi TV, la o calitate mai bună a imaginii și a sunetului față de televiziunea analogică.

Televiziunea digitală terestră va fi singura posibilitate de a recepţiona, gratuit, cu antenă de cameră sau de exterior, programe de televiziune, pe teritoriul Republicii Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *