O tabără de teatru pentru tinerii din Ungheni

Tinerii din Ungheni vor avea posibilitatea să participe la o „Tabăra de teatru”. Aceasta  va fi organizată de către Grupul de Inițiativă „Teatr Ungheni”, în cadrul Programului raional de Granturi, ediția 2021.

Potrivit reprezentanților grupului de inițiativă, acest proiect are drept scop dezvoltarea tinerilor din raionul Ungheni prin teatru și contribuirea la dezvoltarea culturii raionului per ansamblu.

Pentru început, grupul de inițiativă își propune să organizeze două ateliere pentru 30 de tineri, în care aceștia să-și dezvolte abilitățile de oratorie și actorie. Iar drept mentori vor fi actorul unghenean și fondatorul „trupei „TeatrUngheni” – Edgar Bunea și Victor Maximciuc, specialist în stand-up și public speaking și actorul și regizorul Roman Mălai.

Iar în urma acestor două ateliere, se va forma un grup din cei mai activi tineri, care împreună cu Edgar Bunea, vor monta un mini-spectacol de teatru. Acest mini-spectacol va fi prezentat în două licee din orașul Ungheni.

Proiectul mai prevede și o vizită a 15 participanți din cadrul proiectului la un spectacol prezentat la unul din teatrele din Chișinău. „Această experiență va inspira tinerii și va arăta unele modele care merită să fie urmate”, se arată într-o postare făcută pe rețelele sociale.

Această activitate este parte a inițiativei ”Tabăra de Teatru”, realizată de G. I. TeatrUngheni, în cadrul Programului raional de Granturi, ediția 2021, pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de inițiativă ale tinerilor din raionul Ungheni și este finanțat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, co-finanțat de Consiliul raional Ungheni, coordonat și implementat de Direcția Educație Ungheni.

În cadrul aceluiași proiect vor fi finanțate, în total, 10 proiecte. Au fost semnate și contractele. Este vorba de:

  1. A.O. „Centrul de Dezvoltare Personală”- ”Laboratorul muncii pentru TINEri”;
  2. Consiliul Local al Tinerilor din Pîrlița – ”Caravana mobilizării civice la Pîrlița”;
  3. Grupul de Inițiativă Locală „Hai Ungheni„ – ”Academia de formare a tinerilor în educația mediatică”;
  4. Grupul de Inițiativă Locală „TeatrUngheni” – ”Tabără de Teatru”;
  5. Grupul de Inițiativă Locală „Voluntarii ProUngheni” – ”Clubul de Oratorie”;
  6. Consiliul Elevilor „IP CMU” – ” Dreptul nostru la un viitor sănătos”;
  7. Grupul de Inițiativă Locală „PRO Cercetare” – ”Club de interes pentru tineri „Atelierul Aromelor””;
  8. Grupul de Inițiativă Locală din Gimnaziul „Ion Vatamanu”– „Pîrlița – o lume colorată de noi”;
  9. Grupul de Inițiativă Locală „Ambasadorii Egalității”–„I.M.P.A.C.T.(Inițiativă,Motivație, Participare, Acțiune, Curaj, Toleranță) în egalitate de gen”;
  10. Consiliul Elevilor din Gimnaziul „Pavel Buruiană”, s. Condrătești” – ”Arta în școală”.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *