Ma&Mi. O expoziție de accesorii handmade la biblioteca din Ungheni, realizate de către o tânără din Grozasca

Miercuri, 10 noiembrie, Biblioteca „Dimitrie Cantemir” a găzduit expoziția de accesorii handmade a Marinei Achim, o tânără originară din satul Grozasca. Accesoriile sclipitoare și unice în felul lor, oferă o notă de eleganță și stil posesoarei.

Marina Achim din martie 2018, realizează accesorii pentru păr, potrivite pentru coafura unei mirese sau pentru ocazii mai speciale din viața unei femei.

Ma&Mi este denumirea mărcii comerciale a accesoriilor efectuate de către meșteriță. Această abreviere vine de la prenumele ei, Marina și de la numele băiatului ei, în vârstă de 4 ani, Mihai. „Am început să creez anume când el era mic, iar de aici mi-a venit și această denumire”, afirmă tânăra de 26 de ani.

La expoziție a venit și cu trusa cu ustensile alcătuită din trei clești, mărgele și sârmă. A realizat și o mică demonstrație despre felul în care se răsucește manual firul de sârmă și se aplică perla sau mărgelele. Având deja o experiență de lucru de trei ani, are o dibăcie deja formată de a răsuci într-un timp foarte scurt sârma. „Când vreau să mă odihnesc, mă așez la masă și încep să le realizez după cum dictează degetele”, povestește ea.

Prețul lucărilor ei variază în dependență de complexitatea acestora și dimensiuni. O coroniță poate atinge suma de 400 de lei, iar un accesoriu tip pieptene – de la 80 de lei, iar agrafele cu perle pornesc de la prețul de 20 de lei.

Dat fiind faptul că majoritatea accesoriilor sale sunt destinate pentru coafuri, Marina și-a prezentat o parte din modele câtorva saloane de înfrumusețare din Ungheni, dar și din România. „Atunci când vin mirese la solon, frizerițele le propun accesoriile aduse de către mine. Avem o colaborare bună”, adaugă ea.

Recunoaște că la moment, întâmpină greutăți ca să facă rost de furnitură pentru accesorii, le cumpără fie din Chișinău sau din Rusia, fie de pe internet.

Este susținută de către familie în ceea ce face și după cum afirmă Marina, tatăl și soțul ei este și expertul, admiratorul, dar și ochiul critic al accesoriilor realizate.

Nu se sperie de faptul că suntem în plină pandemie, iar festivitățile au fost anulate. Marina afirmă că bijuteriile ei rezistă în timp, doar dacă condițiile de păstrare sunt respectate.

Pe lângă faptul că realizează accesorii pentru păr, pasiunile Marinei nu se limitează doar la acest aspect. Tânăra împletește diferite accesorii de purtat: căciuli, mănuși, fulare, ciorapi, dar coase și diferite tablouri în mărgele. Într-un timp, s-a orientat spre realizarea cănilor și a figurinelor din lut polimer. Are planuri mari pentru viitor.

Marina Achim este profesoară de limba și literatura română și franceză la Gimnaziul din Florițoaia Nouă. Totodată își face studiile de master la Universtitatea de Stat „Alecu Russo”, din Bălți.

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *