FOTO / Campania „Bună ziua” a fost lansată și la Ungheni

La 18 noiembrie, la Ungheni a fost dat startul Campaniei de prevenire și dialog comunitar „Bună ziua”, lansată recent de către Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel că, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliției Ungheni, ai Direcției Situații Excepționale, ai Direcției Regionale Vest al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General de Carabinieri, s-au întrunit, timp de o oră, pe teritoriul Centrului Raional de Creație din Ungheni, pentru a le vorbi elevilor despre campanie, dar și au prezentat tehnica și mijloacele speciale din dotarea subdiviziunilor care au fost prezente.

Momentul în care chinologii au realizat o prezentare cu doi câini de serviciu, a fost debutul, dar și atracția evenimentului. Unul din câini, fiind specializat pe căutare de droguri, a fost implicat în descoperirea drogurilor ascunse într-un autovehicul. Iar celălalt patruped a fost antrenat în realizarea unei reprezentații, prin demonstrarea diferitor metode de dresare.

Copiii s-au implicat și ei în activitățile propuse de către chinologi, rămânând impresionați de corectitudinea și rapiditatea executării comenzilor de către câini.

Elevilor li s-a demonstrat tehnica automobilelor poliției, carabinierilor, poliției de frontieră, a pompierilor, dar și echipamentele de lucru a acestor structuri. Reticenți la început, elevii au prins curaj și au luat cu asalt tehnica subdiviziunilor sus-menționate. Aceștia s-au distrat, au aflat multe lucruri inedite, dar au și experimentat unele echipamente, oferindu-se benevol, să se implice în diferite activități. Unii s-au urcat la volan, au inclus girofarele automobilelor, alții s-au încumetat să se echipeze cu echipamentul din dotare al Inspectoratului de Carabinieri sau al Poliției și au mânuit bastonul și scutul antivandal, sau au încătușat, la propriu, vreun coleg sau colegă. „Cu toate că mai cunoșteam despre unele lucruri, însă în realitate nu le-am văzut. Chiar dacă ni s-a permis să le explorăm, am făcut-o cu o oarecare frică. Mai ales că, începi să realizezi ce se poate întâmpla, dacă comiți vreo infracțiune”, a menționat Rebeca Brinișter, elevă la Liceul „Mihai Eminescu” din Ungheni.

Un deosebit interes față de echipamentul de poliție l-a avut și Mihai Dudai, elev în clasa a VII-a la același liceu. „În acest echipament mă simt în siguranță. Sunt impresionat de faptul că nu simt nici o lovitură. Cel mai mult mi-a plăcut scutul. Echipamentul e un pic greu pentru mine, dar îmi place”, a răspuns entuziasmat elevul.

Un grup de elevi s-a adunat, din curiozitate, la masa unde era prezentată trusa criminalistică de relevare, ridicare urme și amprente. Acestora, li s-a efectuat și scurtă prezentare despre mijloacele prin care se depistează amprentele. Cei mai curajoși au fost tentați să se lase să li se aplice gelul și să-și amprenteze palma. „Eu cred că este binevenită asemenea campanie, dar totodată este și instructivă, deoarece elevii au posibilitatea să cunoască cu ce lucrează instituțiile din cadrul MAI”, precizează Maria Șișcanu, profesoară la Liceul „Mihai Eminescu”.

De subliniat că, angajații Inspectoratului de Poliției Ungheni, reprezentanți ai Direcției Situații Excepționale, angajații Direcției Regionale Vest al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General de Carabinieri, se vor afla în toate localitățile din raionul Ungheni, până pe data de 6 decembrie, întru sporirea siguranței și liniștii publice, precum și reacționarea promtă la necesitățile cetățenilor. „Ei vor purta discuții cu cetățenii, bazate pe respect și conclucrare pentru a-i ajuta să cunoască mai multe despre activitățile instituțiilor și cum pot fi de folos în cazuri dificile sau de risc”, a menționat Victor Gavrilița, șeful Inspectoratului de Poliție Ungheni.

În cadrul campaniei „Bună ziua” se vor desfășura, de asemenea și activități de informare privind situația pandemică din țară și măsurile de precauție în scopul prevenirii infectării cu virusul Covid-19.

Mai multe fotografii de la eveniment pot fi văzute AICI. 

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *