Echipele multidisciplinare din șase localități ale raionului Ungheni au primit echipament tehnic de la RCTV Memoria

Cele șase echipe multidiscipliare din orașul Ungheni, dar și satele Pîrlița, Rădenii Vechi, Zagarancea, Mănoilești, Măcărești, au primit echipament tehnic, este vorba de un laptop, o tabletă și program software pentru a fi utilizate în procesul de documentare și asistare a victimelor violenței în bază de gen/violență în familie de către specialiștii echipei.

De subliniat că echipa mobilă este formată dintr-un asistent social, medic și polițist. „Această donație este foarte benefică pentru a vă consolida și a va implica mai activ în cadrul proiectului. Sper să le utilizați cu prisosință”, a menționat și Oxana Ciobanu, coordonatoare locală UN Women.

De asemenea, au fost oferite și panouri informative, pentru a spori vizibilitatea echipelor multidisciplinare, dar și ca instrument de prevenire și combatere a fenomenului de violență. Informațiile care vor fi incluse în compartimentele panoului vor duce la informarea localnicilor despre violență și metodele de combatere a acesteia. „Cu siguranță ceea ce ați adus azi, va fi util în activitatea echipei multidisciplinare din Ungheni”, a subliniat Dionisie Ternovschi, viceprimarul municipiului Ungheni.

Acestea au fost oferite pe 2 noiembrie de către RCTV Memoria, în cadrul proiectului ”Un răspuns mai ferm al echipelor multidisciplinare din raioanele Cahul și Ungheni, la violența în bază de gen”, implementat de RCTV Memoria în parteneriat cu Promo-LEX, în cadrul proiectul EVA: ”Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

„Noi în acest proiect ne-am propus multe activități, dar unul dintre impedimente era dotarea slabă a unor echipe mobile și, de aceea, ne-am decis să venim cu aceste donații”, a subliniat Ludmila Popovici, directoare executivă RCTV Memoria.

Și 7 echipe multidisciplinare din 7 localități din raionul Cahul au beneficiat de acest suport. Este vorba de Cahul, Zîrnești, Colibași, Larga Nouă, Slobozia Mare, Văleni, Andrușul de Jos.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *