Ce e cu iluminarea stradală? Pe timp de noapte e beznă afară

În legătură cu lucrările mari care s-au făcut în oraș – au fost construite în acest an circa 30 de kilometri de rețele de apă și canalizare, în sumă totală de 55 milioane de lei; s-au făcut lucrări pe strada Națională – în unele locuri au fost înregistrate deranjamente la cablul electric. De aceea pe unele sectoare nu arde lumina.

Pe 21 octombrie, a fost semnat deja, de către Primărie și S.C. NETSISTEM SRL, Acordul contractual privind furnizarea și instalarea tuturor echipamentelor electrice și tehnice necesare pentru reconstrucția și extinderea sistemului de iluminat stradal din municipiul Ungheni. Compania executoare s-a angajat să reconstruiască întreg sistemul de iluminat stradal timp de patru luni de la începutul lucrărilor. Costul total al proiectului e de peste 7 milioane 300 mii de lei, dintre care 6.352.220 de lei sunt din contul valorificării împrumutului contractat de la Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO), iar 974.936 lei e contribuția Primăriei. În lunile următoare, vor fi schimbate 2680 de corpuri de iluminat LED noi, precum și alt echipament. Astfel, Ungheniul va fi iluminat în totalitate pe timp de noapte, sporind securitatea cetățenilor pe străzile municipiului. Totodată, va fi eficientizat consumului de energie electrică și vor fi reduse cheltuielile de mentenanță.

De ce, în unele locuri, arde lumina ziua? Pentru că pe acele porțiuni se lucrează la rețelele electrice. Când arede ziua lumina, înseamnă că s-a lichidat deranjamentul și se verifică. „Nu putem să așteptăm până noaptea să vedem dacă totul e în regulă.  Se verifică, se aduce totul în ordine, ca să fie restabilit iluminatul stradal pe întreaga porțiune unde a avut loc un deranjament”, spun autoritățile.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *