Câteva capre au fost sfâșiate de animalele sălbatice la Zagarancea

În zona luncii Prutului, mai exact în regiunea Ungheni – Zagarancea, a fost semnalată prezența unor prădători naturali, fie lupi sau șacali. Aceștia au sfâșiat niște capre. Despre acest lucru a anunțat primarul de Zagarancea, Vasile Gaviuc, pe pagina sa de Facebook.

„Stimați deținători ai animalelor domestice! În zona Prutului a localităților Ungheni-Zagarancea au fost semnalate prezența unor posibili prădători naturali (lupi, șacali) sau câini vagabonzi care au atacat caprele oamenilor. Rugăm să fiți atenți cu animalele domestice lăsate în câmp. În caz că depistați ceva suspect, rugăm să interveniți și să anunțați autoritățile”, a scris dânsul.

De subliniat că la sfîrșitul lunii octombrie, oierul Vitalie Cibotaru din Măgurele a trăit o dramă de nedescris. Acesta a rămas fără 22 de oi, din cele 44 de oi pe care le avea. Acestea au fost atacate de o haită de șacali chiar în momentul când ciobanul le aducea la stână. 11 au dispărut fără urmă, iar altele 11 au fost găsite, însă din cauza rănilor, jumate din acestea au murit.

În acest context, reprezentanții Societății Vînătorilor și Pescarilor din Moldova au solicitat urgentarea aprobării cotelor de vînătoare de către Guvern, aducând drept argument al necesității urgente de a deschide sezonul de vînătoare și cazul din raionul Ungheni, legat de ravagiile pe care le fac șacalii în turmele de oi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *