Care este situația la Spitalul Raional Ungheni, privind cazurile de Covid-19

Spitalul raional Ungheni

Situația privind Covid -19, la moment, este mai bună, comparativ cu săptămânile trecute, a dat asigurări Vladimir Popovici, directorul interimar al Spitalului raional Ungheni.

La data de 19 noiembrie erau internate 56 de persoane, comparativ cu 120 de cazuri câte erau săptămâna trecută.

Potrivit directorului interimar, în secția Covid din Ungheni sunt internați pacienți și din raioanele Nisporeni, Călărași, Fălești și Glodeni și asta pentru că spitalul din Ungheni are locuri în rezervă. „Noi tot timpul am avut rezervă, aproximativ 20 locuri, pentru a primi pacienți. Nu am refuzat pacienții, indiferent de starea lor la momentul internării”, menționează dânsul.

De luni, 15 noiembrie, secțiile ORL și Chirurgie II, care au fost închise din motivul creșterii cazurilor de Covid-19 și au fost reprofilate în secții cu profil Covid, au început să activeze conform profilului lor de specialitate. „Cazurile au scăzut și am redeschis secțiile”, a menționat Vladimir Popovici.

De subliniat că, secția Boli Contagioase și Secția Boli Cronice rămân încă a fi secții cu profil Covid.

Potivit informației oferite de Centrul Sănătate Pubică, de la începutul declanșării pandemiei (martie 2020), în raionul Ungheni au fost confirmate 5188 cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2, dintre care tratate au fost 4609, iar cazuri active până la data de 23 noiembrie au fost înregistrate 398 cazuri. Printre persoanele aflate la autoiolare se constată un număr de 438. Din cauza infecției cauzate de virusul Sars-Cov-2, au murit 181 persoane.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *