Un teren de joacă pentru copii chiar în centrul satului Bravicea

Foto: Facebook

Un spațiu de joacă recent amenajat în centrul satului Bravicea a devenit un adevărat magnet pentru copiii din localitate. Aceștia au acum ocazia să se vadă mai des, să se dea pe tobogane, să se cațăre și să socializeze cu semenii lor.

Construcția terenului de joacă din Grădina Publică din preajma Casei de Cultură a fost posibilă grație implicării mai multor actori. Mai întâi au fost utilizați cei 70 de mii de lei oferiți de un partid politic, după care a intervenit primăria, dar și un locuitor al satului. Veaceslav Savițchi este un fiu al Bravicei care, chiar dacă este stabilit la Chișinău, nu-și uită rădăcinile. Acesta a oferit mai multe accesorii pentru terenul cel nou, printre care un tobogan, niște bănci, dar și niște scărițe metalice de ecaladat.

După ce au fost puse la punct toate detaliile parcului de joacă, zilele trecute a luat sfârșit și construcția căilor de acces spre teren. Potrivit primarului Alexei Zatic era nevoie de a construi un trotuar și scările cu balustradă pentru a simplifica accesul tuturor spre spațiul proaspăt amenajat.

„Construcția terenului de joacă a costat în total 109 mii lei. Acesta are scopul de a oferi copiilor, părinților și chiar bunicilor condiții pentru petrecerea timpului liber. Ne bucurăm că am reușit astfel să le facem o bucurie celor aproximativ 400 de copii pe care-i avem în localitate”, a declarat primarul.

Planurile bravicenilor nu se opresc aici. La primăvară administrația publică locală intenționează să mai amenajeze un teren de joacă în preajma grădiniței, care se găsește în zona numită de localnici ”Satul Nou”. Astfel, se va oferi și copiilor din acea regiune oportunitatea de a-și petrece timpul liber într-un loc ferit de pericole. ”Același consătean generos Veaceslav Savițchi a și donat un alt tobogan și niște accesorii pentru noul teren de joacă, iar la primăvară le vom monta neîntârziat”, a mai adăugat Alexei Zatic.

Doina Harea

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *