Trucuri geniale de curăţenie rapidă în baie

Curatenie in baie
Imagine: www.ele.ro
Curatenie in baie
Imagine: www.ele.ro

Uneori, ai nevoie de ajutor ca să cureţi rapid baia, mai ales dacă aştepţi musafiri sau dacă ai lăsat-o la urmă pe listă şi eşti deja obosită. Vezi cîteva trucuri geniale de curăţenie rapidă în baie.
Curăţă capul de duş cu oţet
Pune oţet alb într-o pungă de plastic şi scufundă capul de duş în lichid, lăsînd să acţioneze cel puţin cîteva ore. Dă drumul la apă şi lasă să curgă pînă se curăţă bine de oţet şi resturi de piatră.
Bicarbonat pentru pete pe cabina de duş
Dacă ai pete de săpun şi piatră pe cabina de duş transparentă, amestecă bicarbonat de sodiu cu oţet alb, cît să faci o pastă groasă şi aderentă. Aplică pasta pe suprafaţa de plastic sau sticlă şi lasă să acţioneze o oră, apoi curăţă cu apă şi o cîrpă sau un burete moale.
Abur magic pentru pereţi şi gresie/faianţă
Foloseşte un spray cu detergent universal pe faianţă, tavan şi podeaua din baie, indiferent de suprafaţă. Dă drumul la apă fierbinte şi lasă să curgă pînă se umple baia de aburi groşi. Ai grijă să închizi în prealabil toate geamurile şi uşile. Lasă aburul să acţioneze cu detergentul timp de 10 minute, apoi intră, aeriseşte şi şterge cu cîrpe moi, după care clăteşte cu apă curată rece. Lasă gresia de pe jos ultima şi foloseşte un mop de micorfibră.
Apă de gură sau tablete pentru proteză în WC
Toarnă nişte apă de gură într-un recipient şi stropeşte sau toarnă pe partea ceramică a vasului. Dacă nu ai apă de gură, dar ai la îndemînă pastile pentru dezinfectat proteza dentară sau alte pastile dezinfectante, aruncă două în vasul de WC şi lasă 10 minute să acţioneze. Şterge cu peria de WC şi lasă apa să curgă de cîteva ori.
Scapă de rugină cu pastă de dinţi
Pune puţină pastă de dinţi pe o perie şi freacă zonele unde rugina atacă instalaţiile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *