„Relevanța educației de calitate pentru viitorul prosper al țării” – forumul tradițional al pedagogilor

Direcția Educație Ungheni a organizat tradiționalul Forum pedagogic raional, cu genericul „Relevanța educației de calitate pentru viitorul prosper al țării”, eveniment ce a avut loc pe 19 august.

La forum au participat angajații Direcției Educație Ungheni, managerii instituțiilor de învățământ școlare, dar și reprezentanți ai administrației publice locale. „În fiecare an, în acestă perioadă, ne adunăm pentru a face retrospectiva anilor educaționali și ne trasăm noi viziuni pentru viitor”, a menționat Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni. Ea a prezentat directorilor de instituții un raport amplu pe anii de studii precedenți, intitulat „Starea procesului educațional – perspective de armonizare pentru asigurarea unui învățământ de calitate”.

De asemenea, a venit și cu recomandări la adresa managerilor de instituții școlare pentru a lucra asupra unor indicatori, care trebuie îmbunătățiți în fiecare instituție, pentru noul an de studii.

În baza raportului prezentat de către Iulia Pancu, în ultimii trei ani, ca și număr de instituții au rămas același – 46. Totodată, s-a constatat că un număr foarte mare de copii, în ultimii trei ani, au plecat cu totul din țară. „Asta ne îngrijorează cel mai mult. Pentru că dacă se face un calcul simplu, în trei ani ar fi trebuit să dispară o școală de 300 și ceva de copii. La acest indicator ar trebui să ne gândim cu toții cum să-l îmbunătățim”, a spus Iulia Pancu.

În instituțiile de învățământ din raionul, per total activează 900 de cadre didactice, 25% fiind pensionari.

Desigur, s-a discutat și despre aspectul financiar, care este necesar pentru a asigura funcționalitatea eficientă a instituției. Au fost trecute în revistă și sucesele elevilor din instituțiile de învățământ.

La final, invitații prezenți la eveniment, și-au prezentat constatările și părerile proprii referitor la ceea ce s-a discutat în cadrul Forumului pedagogic.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *