FOTO / VIDEO / 7 zile, 25 de muzicieni și 2000 de km parcurși prin țară. Retrospectiva expediției „La La Play”

Timp de 7 zile, 25 de muzicieni au ajuns în 15 destinații din țară și au parcurs peste 2000 de km, oferind celor 2500 de spectatori 1000 de minute de muzică live. Acestea sunt cifrele reprezentative ale expediției „La La Play 2021”, desfășurată în perioada 15-22 august de către Moldovan National Youth Orchestra, cu susținerea Kaufland Moldova.

Cea de-a cincea ediție a expediției „La La Play” a avut ca mesaj – „Revino la ceea ce iubești”. Prin acest slogan, MNYO și-a propus să readucă publicului bucuria de a asculta muzică Live și de a socializa în cadrul evenimentelor culturale. Totodată, prin intermediul platformei Privesc.eu., peste 50000 de spectatori au avut posibilitatea să fie online alături de acești tineri talentați.

Mă încearcă un amalgam de emoții pozitive, pentru că marele meu noroc este să le pot dărui oamenilor emoții prin muzică. În cele șapte zile de expediție am întâlnit zeci de oameni frumoși, de la Nord la Sud, de la Est la Vest, cărora le-am adus zâmbete, emoții și muzică bună. Și dacă noi reușim să-i facem pe oameni să plece acasă fericiți, atunci scopul nostru este atins.”, menționează Andriano Marian, fondatorul Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei.

Pe lângă scopul de a susține tinerii talentați și de a încuraja turismul în țară, expediția din acest an a adus în vizor subiecte ce țin de protecția mediului, sustenabilitate și reducerea consumului de plastic, iar ultima zi a fost dedicată aniversării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Cu mesajul „Revino acasă” ne-am propus, ca în cadrul expediției din acest an, să readucem zâmbetele și speranța pe fețele oamenilor. Pe lângă susținerea tinerilor talente, anul acesta am adus în discuție subiecte ce vizează protecția mediului, reducerea consumului de plastic, susținerea micilor producători și promovarea businessului de familie. Au fost șapte zile intense, în care am reușit să colectăm doar emoții pozitive, fiind fermi convinși că implicarea face diferența.”, a subliniat AnnaKatharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România și Republica Moldova.

Retrospectiva expediției „La La Play”:

Ziua 1– Startul expediției a fost dat la Bonjour Café, cei care au creat o insulă pariziană în inima Chișinăului.

Ziua 2 – La inițiativa Kaufland Moldova, tinerii din cadrul Moldovan National Youth Orchestra au participat la o acțiune de salubrizare într-o zonă de agrement din orașul Strășeni. Ulterior, au urmat surprize muzicale pentru angajații a două companii din cadrul Zonei Economice Libere  Ungheni și anume, la Fabrica de textile „Alpha Omega Confexim” și Fabrica Vinicolă „Ungheni Vin”. Seara s-a încheiat cu un concert minunat în parcarea magazinului Kaufland Ungheni.

Ziua 3 – Orchestra a început ziua cu „Girl from Ipanema”, în via de la Mircești, după care a urmat o experiență muzicală la o stație radio din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Ulterior, echipa „La La Play” a adus muzica bună chiar în mijlocul unei livezi de mere din satul Grozasca. Aceștia au oferit o mână de ajutor la culesul roadei, iar la final s-au delectat alături de muncitori la un picnic în sânul naturii. Seara s-a încheiat cu un concert în parcarea magazinului Kaufland Comrat.

Ziua 4 – După ce i-au mulțumit Annei Statova de la Gagauz Sofrasi din satul Congaz pentru ospitalitate și primirea călduroasă, echipa „La La Play” a adus muzica bună pentru copiii și bătrânii din categoriile social-vulnerabile de la un centru social din același sat. Un flashmob muzical a fost organizat și la Direcția Situații Excepționale din orașul Comrat. În premieră, Moldovan National Youth Orchestra, alături de Kaufland Moldova au organizat un „Concert fără pereche” la Digital Park.

Vizita la Muzeul Donici, lansarea terasei vinăriei Agrici, vizita în beciurile de la Mileștii Mici și admirarea celui mai frumos apus văzut în Moldova, la Tronciu Wines, sunt doar câteva locații unde echipa „La La Play” a adus muzica de calitate. Expediția s-a încheiat cu un concert inedit, dedicat celor 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, în scuarul Teatrului Gastronomic.

Partener General: Kaufland Moldova #implicareafacediferenta

Parteneri Principali: Suedia, Fundația Est-Europeană, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Parteneri Media: Diez, Privesc.eu.

Proiectul face parte din cadrul programului de granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *