Consulul Petru Lițiu pleacă. Se încheie misiunea diplomatică la Ungheni

Consulul României la Ungheni, Petru Lițiu, își încheie misiunea în Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat însuși ministrul consilier pe pagina sa de Facebook.

„Distinși prieteni, în curând eu și soția mea (n.r. – Tatiana) ne vom încheia misiunea în Republica Moldova, după o perioadă în care am fost în serviciul tuturor cetățenilor, din partea MAE (n.r. – Ministerul Afacerilor Externe) român, pentru a vă veni în ajutor și a vă facilita obținerea a ceea ce v-ați dorit cu ajutorul nostru (n.r. – permisul de mic trafic la frontieră). Am fi fost foarte bucuroși să putem îndeplini mai multe dorințe ale dumneavoastră, dar din motive independente de noi a trebuit să mai așteptăm o posibilă extindere a serviciilor consulare, ceea ce este realizabil și se află în atenția MAE român”, și-a început dânsul mesajul.

Petru Lițiu a mai scris că a fost o perioada în care a simțit că este acasă, datorită ospitalității binecunoscute a moldovenilor, dar a fost și o experiență foarte plăcută, datorită frumuseții și bogăției meleagurilor moldovene, particularităților graiului moldovenesc și a obiceiurilor locului, deloc departe de cele de pe malul drept al Prutului. „Sunt deosebit de onorat să spun, la încheierea mandatului, că m-am bucurat de apropierea și aprecierea unor personalități deosebite ale Ungheniului, din diverse domenii, administrativ, cultural, educațional, economic, sănătate, siguranță publică și altele, doamne deosebite și bărbați puternici, care au contribuit la ridicarea acestui municipiu.

Pentru toată această apropiere, dar și pentru faptul că mulți dintre dumneavoastră ne-ați ajutat să ne îndeplinim mai bine misiunea pe pământ moldovenesc, vă aducem cele mai calde mulțumiri, întreaga noastră recunoștință și vă dorim o viață cât mai frumoasă, cu multe împliniri, care sa va umple inimile de bucurie, pentru că meritați!

La revedere, dragii noștri, aici și dincolo de Prut, unde sunteți ca acasa, așa cum am fost și suntem și noi la Ungheni și în toată Moldova!”

De subliniat că activitatea Oficiului consular al României la Ungheni a început în primăvara anului 2011.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *