Bătrânii de la Azilul din Călăraşi şi-au descreţit frunţile pentru o zi

Bătrânii de la Azilul pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi din oraşul Călăraşi au avut parte de o zi specială pe data de 3 august. Copiii de la Tabăra de Lectură și Agrement de la Biblioteca Publică Raională „Grigore Vieru” au susținut în acea zi un adevărat test de omenie, mergând în vizită la azil.

Tristețea sau nevoile au fost mai puțin simțite, măcar pentru câteva minute, datorită copiilor, care le-au adus bătrânilor o atmosferă de sărbătoare. Înarmați cu voie bună, micuții au recitat poezii, au dansat și au socializat cu persoanele în etate care își duc viața aici. La un moment dat, unii cu greu își mai stăpâneau lacrimile din colțul ochilor. Profund marcaţi, bătrânii i-au tratat pe copiii de la tabără ca pe nişte nepoţei, îndemnându-i să se apropie şi chiar să se aşeze pe scaun alături de ei.

La final, sârguința copiilor a fost răsplătită cu un sincer ”mulțumesc” şi cu multe aplauze. Ei au plecat spunând că se simt cu inima împăcată și au promis că vor mai intra neapărat pe la noii lor prieteni de la azil. „Sunt nişte copii minunaţi şi au adus o rază de bucurie în sufletele beneficiarilor noştri, care chiar dacă au parte de condiţii de trai foarte bune, suferă din cauza faptului că nu au persoane dragi prin preajmă”, a declarat Nina Tatarciuc, directoarea azilului. Dânsa a salutat gestul bibliotecarilor de a face o conexiune între generaţia tânără şi persoanele în etate, astfel educând spirit civic şi empatia în rândul copiilor.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *