Un nou teren de joacă pentru copiii din orașul Călărași

Bucurie mare pentru copiii dintr-un sector al orașului Călărași. Aceștia s-au ales cu un teren de joacă de toată frumusețea.

Terenul este amenajat în apropierea Centrului Social al Bisericii ”Sfântul Ioan cel Milostiv” din oraș.

Terenul a fost amenajat grație implicării unui grup de inițiativă în Proiectul Bugetarea Participativă, care a început la Primăria orașului Călărași în anul 2020.

Potrivit Liliei Rață, specialist în problemele atragerii investițiilor din cadrul Primăriei orașului Călărași, lucrările ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, însă au fost amânate. ”Din cauza restricțiilor impuse de Pandemia creată de Covid-19, a fost prelungită perioada de implementare. Abia acum s-a reușit executarea tuturor lucrărilor propuse în cadrul proiectului”, a declarat Lilia Rață.

Preotul Vasile Negru, paroh al Bisericii ”Sfântul Ioan cel Milostiv”, s-a arătat foarte bucuros de realizare. ”Un nou teren de joacă situat lângă Centrul social al bisericii noastre! Mulțumim autorităților pentru acceptarea și implementarea Proiectului, și pentru instalarea echipamentelor (tobogan, scrânciob, carusel ș.a.). De asemenea, mulțumim grupului de inițiativă pentru lucrul în comun! Să se bucure copiii și părinții din împrejurimi!”, a declarat părintele.

Terenul de joacă include tobogane, scrânciobe, caruseluri. ”Micuţii vor putea petrece timpul liber pe un nou teren de joacă. Discutând cu parinții, am aflat că copiii acestora declara că  doresc mult să se distreze pe tobogane si leagăne noi. Mai ales că în împrejurimi, în raza de 2 km și mai mult, nu există un asemenea teren de joacă”, a mai adăugat Vasile Negru.

Amintim că proiectul Proiectul Bugetarea Participativă în orașul Călărași a început în anul trecut și are drept scop soluționarea problemelor locale prin implicarea cetățenilor să participe la formarea bugetului local. Pentru acest an au fost validate alte cinci propuneri de proiect care vor fi finanțate din bugetul local.

 

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *