VIDEO / „Un click din colţi sau Lupul Manipulator”. Un spectacol lansat de Ziua Internațională a Copiilor

De Ziua Internațională a Copiilor, CJI a lansat spectacolul video „Un click din colţi sau Lupul Manipulator”. 

Spectacolul este o premieră pentru spațiul mediatic din Republica Moldova, fiind realizat sub forma unei povești educaționale și distractive. Scopul acestui produs e de a-i ajuta pe micii consumatori de media să înțeleagă și să analizeze corect informația din sursele virtuale.

Spectacolul este destinat copiilor de la grădinițe, precum și elevilor de la treapta primară, ajutându-i să înțeleagă cum funcționează mediul online și îndemnându-i să analizeze ceea ce au văzut sau auzit în special pe rețelele sociale. În următoarea perioadă, spectacolul va ajunge la grădinițe pentru a putea fi vizionat de cei mai mici consumatori de media. Din toamnă, spectacolul va putea fi vizionat și de elevii de la treapta primară care studiază disciplina Educație pentru media.

Mai exact, micii spectatori vor urmări o poveste în care lupul Woolfy și mistrețul Hoofy încearcă să manipuleze internauții. Într-un final, însă, personajele își îndeamnă prietenii și urmăritorii să „fie sinceri și să descopere mereu adevărul”.

Anterior lansării spectacolului, Nadine Gogu, directoarea executivă a CJI a declarat că „prin acest spectacol ne-am propus să ajungem mai aproape de copiii preșcolari și cei din clasele primare, care fac parte dintr-o categorie de vârstă destul de vulnerabilă”.

„Or, aceștia sunt expuși zilnic mesajelor media, fie prin intermediul televizorului, radioului, internetului sau cărților, conținut care, în multe cazuri, este nepotrivit vârstei lor. De aceea e foarte important ca ei să fie ajutați să înțeleagă că informația pe care o aud sau văd este creată de cineva în diverse scopuri și că nu trebuie să creadă orbește în tot ceea ce văd pe ecranele televizoarelor sau ale laptopurilor/telefoanelor mobile. Sperăm că spectacolul îi va ajuta în acest proces de cunoaștere și înțelegere, combinând elementele distractive cu cele cognitive”, a spus Nadine Gogu, pentru media-azi.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *