Podcast ExpresPlus. Cât de pregătiți sunt elevii pentru examenele de absolvire, spune Iulia Pancu

Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni ne spune cât de pregătiți sunt elevii pentru  a susține examenele de absolvire, în contextul în care mulțțți dintre ei au trecut la regim online de studii. 

Se știe că pandemia a afectat, cumva, întreg sistemul educațional. Anul trecut au fost luate pe nepregătite și cadrele didactice, și elevii atunci când au trecut la regim de studii online. Cât de pregătiți au fost elevii și pedagogii în acest an? 

Nu pot să zic că noi am fost pregătiți. Noi am învățat toate lucrurile din mers. Și o bună parte au reușit. Au fost profesori foarte activi, care au exersat și au aplicat diverse platforme educaționale, au aplicat la diverse formări. Cine a vrut, a reușit.

Se știe că au fost tentative de a anula examenele și în acest. Cum credeți ar fost mai bine?

În nici un caz. În viață noi susținem multe exemene și câteodată vrei ca tu pe tine să te evaluezi. Și noi încurajăm elevii să nu fie cu frică, ci să fie stăpân pe cunoștințele lor.

Discuții au fost multe, mai ales printre elevii claselor absolvente. Cel puțin eu, în instituția în care predau ore, am auzit că elevii nu erau de acord ca să le anuleze examenele. Pentru că sunt elevi care au învățat și vor să-și testeze cunoștințe, dar, desigur că sunt și alte tipuri de persoane care nu prea se dau în vânt pentru a munci.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *