FOTO / La gimnaziul din Petrești s-a desfășurat festivalul „Tu alegi!”

Peste 300 de elevi, cadre didactice, dar și coordonatori de cercuri extrașcolare din gimnaziul „Gaudeamus” din Petrești au fost implicați la sfârșitul lunii mai în mai multe activități desfășurate în cadrul Festivalului „Tu alegi!”. Acesta s-a desfășurat cu scopul de a preveni violența între elevi, în cadrul proiectului ,, Tinerii spun ,,Nu!” violenței”, finanțat de Terre des Hommes.

Participanții au fost implicați în diferite concursuri și demonstrații, oferindu-li-se posibilitatea de a-și alege una din cele trei secțiuni propuse ( muzică, sport, pictură). Astfel că, cei ce s-au implicat au avut un spectru larg de activități: desene pe asfalt, flasmob, pictură, modelaj și colaj, dans și muzică, șah, volei, turism, jocuri cu parașuta, teatru și confecționare de jucării. „Noi nu i-am impus nimănui punctul nostru de vedere, alegerea activității a fost complet la libera alegere, de aici și denumirea festivalului ,,Tu alegi””, precizează Tamara Bereghici, coordonatoarea proiectului.

De subliniat că, toți elevii care au participat la concursuri au fost premiați cu diplome, cadouri și dulciuri.

„Festivalul ne-a oferit impresii de neuitat, odihnă și o stare de spirit bună tuturor celor prezenți la eveniment. Activitățile interactive și interesante, desfășurate în aer liber și în școală au lărgit orizonturile tuturor celor care au participat. Posibil, i-au ajutat să capete lecții importante de viață”, a conchis Tamara Bereghici.

Organizatorii își propun ca acest festival să aibă continuitate și să se desfășoare în fiecare an.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *