FOTO / Concursul „Elevul anului”. Andrei Onofrei și Cristina Lopatețchi sunt cei mai buni elevi ai anului

Andrei Onofrei și Cristina Lopatețchi, ambii elevi la Liceului „Vasile Alecsandri” au primit titlul „Elevul anului” 2021.

La data de 25 mai, cei mai buni dintre cei mai buni elevi din treapta gimnazială și liceală și-au demonstrat inteligența, creativitatea, originalitatea și pasiunea în cadrul concursului raional „Elevul anului”. „Este un concurs care încununează activitatea unui elev”, a menționat Tatiana Lazăr, vicepreședinta raionului Ungheni.

Cei care au dat startul probei intelectuale au fost elevii din treapta gimnazială. Curajoși, creativi și ambițioși, cei șapte elevi au depășit bariera emoțiilor, iar răspunsurile cele mai originale au fost apreciate și încurajate de către jurați. Cei din treapta liceală s-au mai remarcat și prin oferirea unor răspunsuri logice, ingenioase și desfășurate.

Trei minute. Acesta a fost timpul acordat elevilor pentru a-și prezenta în cel mai original și creativ mod, pasiunile care îi definesc. Pasionați de fotografie, lectură, pictură, prelucrare a lemnului, uscarea florilor, poezie, muzică, design vestimentar, cunoașterea unor limbi străine sau oratori și voluntari, elevii s-au făcut remarcați prin tehnica și stilul unic abordat, inspirație și abilități creative. Odată prezentate pasiunile care le marchează într-un mod pozitiv viața, elevii au transmis celor din sală emoțiile, dar și au împărtășit cu cei prezenți, bucuria succeselor obținute de-a lungul timpului.

După ce toți participanții și-au finalizat prezentările, jurații s-au retras pentru a face totalurile și a  premia elevii. Astfel, Andrei Onofrei s-a învrednicit de titlul „Elevul Anului” la treapta gimnazială. Iar locul I i-a fost înmânat lui Paul Leiba, elev la Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din Cornești. La etapa liceală, titlul de „Elevul Anului”, l-a obținut Cristina Lopatețchi, iar de locul I s-a învrednicit Nelea Nantoi, elevă la Liceul „Ion Creangă” din Ungheni.

„Ați demonstrat în fața tuturor nu doar cunoștințele, dar și pasiunile voastre care ne-au frapat prin faptul că iubiți arta, natura și faptul că vă altoiți zilnic calități umane frumoase. Suntem mulțumiți că țara noastră are viitor prin voi”, a conchis Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni.

De subliniat că, concursul „Elevul anului” s-a desfășurat în trei etape. Prima etapă s-a realizat la nivel de instituție. Cea de-a două etapă a constat, respectiv, din două faze. În cadrul primei faze, elevii au susținut un test online de inteligență, apoi li s-au apreciat portofoliile acestora.

Iar a treia etapă, care reprezintă și cea finală, concurenții au participat la o rundă intelectuală și au realizat o prezentare cu genericul „Pasiunea mea și tangențele ei cu așteptările de viitor.”

Conform Regulamentului, la etapa finală raională sunt promovați doar elevii care au acumulat punctaj maxim în urma evaluării dosarelor și rezultatelor testului de inteligență. Astfel, la etapa gimnazială finală raională a concursului au participat 7 elevi, iar la cea liceală – 6.

Tatiana Tesliuc

Cristina Lopatețchi
Andrei Onofrei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *