Duminica trecută, unghenenii au făcut spectacol la Festivalul Moldovenilor din Județul Iași

Unghenenii au făcut spectacol la Festivalul Moldovenilor – spectacol de joc şi cântec popular care s-a desfășurat în comuna Moșna din județul Iași la data de 20 iunie, curent. Interpreta Silvia Zagoreanu și Ansamblul de dans ,,Unghenenii” au urcat pe scenă alături de nume sonore de pe ambele maluri ale Prutului. Mioara Velicu, Ansamblul Folcloric Plăieșii, Ion Paladi, Fetele din Botoșani, Angelica Flutur, Andreea Romila, Diana Cristea, Ansamblul folcloric ,,Moldovenii din Cetate” din comuna Moșna, Grupul folcloric ,,Sanzienele” din satul Capaclia, raionul Cantemir – au asigurat un adevărat spectacol la festival.

”Colaborarea dintre Palatul de Cultură Ungheni și comuna Moșna, județul Iași, inițiată la începutul anului 2020, capătă culoare. Voi participa cu drag împreună cu Ansamblul de dans ,,Unghenenii” la acest Festival, activitate care valorifică tradițiile moldovenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Mulțumim domnului primar Popa Georgel Mosna și Ansamblului ,,Moldovenii din Cetate” pentru colaborare”, anunța, în ajun, Silvia Zagoreanu pe profilul său de facebook.

După ce au fost întâmpinați cu pâine și sare de către gazde, unghenenii au avut o prestație impecabilă pe scena în aer liber amenajată în comuna Moșna. Spectatorii i-au răsplătit cu o mare de aplauze și i-au făcut să se simtă ca acasă.

Comuna Moșna din județul Iași și satul Capaclia din raionul Cantemir au accesat un proiect de cooperare transfrontalieră prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, cu finanțare prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI). Astfel, duminică, 27 iunie, Festivalul Moldovenilor se va ține în 𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐚𝐩𝐚𝐜𝐥𝐢𝐚, 𝐫𝐚𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐞𝐦𝐢𝐫, unde aceeași artiști de la Ungheni vor putea fi  admirați de pe scenă, alături de interpreți și ansambluri din Republica Moldova, dar și din România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *