Vedeți ce restricții sunt impuse de Paștele Blajinilor în cimitirele din raionul Ungheni

Pe 7 mai  a avut loc ședința on-line a Comisiei Raionale Extraordinară de Sănătate Publică Ungheni în care s-a discutat despre restricțiile ce se impun de Paștele Blajinilor și Ziua Victoriei în perioada stării de urgență în sănătate publică.

Astfel, s-a decis ca de Paștele Blajinilor ce se sărbătorește în zilele de 9 și 10 mai, în cimitire să se admită un număr limitat de persoane, la fiecare mormânt să fie câte cel mult 3 persoane. Se interzice în cimitire aflarea copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani,  măștile se poartă obligatoriu, la intrarea în cimitir să se asigure dezinfectarea mâinilor, se asigură distanța fizică  de 2 metri și se interzice consumarea produselor alimentare dar și oferirea acestora (a da de pomană) și a băuturilor alcoolice.

Totodată, de Ziua Victoriei ce se sărbătorește pe 9 mai, se permite depunerea de flori la monumentele eroilor a unui grup de maxim 8 persoane, se interzice organizarea mitingurilor și a, la fel, se interzice consumarea de produse alimentare și băuturi alcoolice în preajma monumentelor.

”Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Ungheni, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere contravențională și / sau penală a persoanelor vinovate”, se arată în decizie.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *