Un bărbat din Sipoteni va da socoteală pentru 74 000 de lei obținuți prin șantaj

Un bărbat de 22 de ani din Sipoteni, Călărași, a fost reținuți de poliție după ce, mai bine de un an, a șantajat și a amenințat  o tânără,  estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe.

Potrivit  poliția.md , acum două  luni,  victima a sesizat oamenii legii. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații  criminalitate organizată  a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și  Direcției generale urmărire penală, s-a stabilit că în perioada anilor 2019-2020, bănuitul, în comun și prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, la moment neidentificate, intrând în posesia unor înregistrări video și foto cu caracter intim ale victimei, o tânără de 21 de ani,  au  amenințat-o cu publicarea acestora  pe rețelele de socializare.

Astfel,  pentru ca imaginile  să nu ajungă în spațiul public, suspectul a cerut și dobândit de la victimă, în rate, suma de 74 000 de lei.

Suspectul și-a recunoscut parțial vina și acum este cercetat în libertate. Dacă va fi găsit vinovat,  bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani,  cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *