Motocicliștii din Călărași, în vizorul polițiștilor

Foto simbol

În aceste zile angajații Inspectoratului de Poliție din Călărași desfășoară o operaţiune complexă, intitulată ”Motociclistul”. Potrivit organizatorilor, operațiunea are drept scop sporirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete.

Astfel, pe parcursul a două luni, polițiștii din Călărași își intensifică acţiunile de prevenire şi combatere a încălcărilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere comise de către conducătorii autivehicolelor cu două sau trei roți. Mai mult, potrivit unui comunicat al poliției, se pune accentul pe documentarea încălcărilor grave din partea acestor conducători cum ar fi: conducerea în stare de ebrietate, nerespectarea regimului de viteză, încălcarea regulilor de manevrare etc.

În aceeași ordine de idei, polițiștii călărășeni au emis și câteva recomandări pentru motocicliști:

1. Să utilizeze casca și îmbrăcămintea de protecție specială;

2. Să nu se urce în stare de ebrietate la volan;

3. Să își păstreze întotdeauna farul aprins și să facă manevre doar acolo unde ceilalți șoferi îi pot observa cu ușurință în oglinda retrovizorie;

4. Să fie pregătiți pentru condiții nefavorabile la drum: carosabil umed, nisip, pietriș, gropi și alte pericole rutiere de pe suprafața carosabilă, care pot afecta grav aderența generând accidente;

5. Să abordeze curbele cu viteza moderată, fără a le ”tăia”,

6. Să nu conducă pe roata din spate, pentru că este considerat un comportament agresiv și se poate sancționa.

Polițiștii călărășeni atenționează că pentru o călătorie în siguranță este necesară respectarea cu strictețe a prevederilor legale, a condițiilor de drum, adaptarea tehnică corespunzătoare a motocicletelor și respectarea îndrumărilor agenților de circulație.

Operațiunea „Motociclistul” se va încheia la data de 31 mai, curent.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *