Lucrările de construcție a Catedralei episcopale sunt în plină desfășurare la Ungheni

La Ungheni continuă lucrările de construcție a Catedralei ridicate în Cinstea Icoanei Maicii Domnului Făcătoare De Minuni de la Hârbovăț. Potrivit Episcopiei de Ungheni și Nisporeni,  în acest moment, Catedrala a fost ridicată până la înălţimea de 13 metri, iar autorii își propun ca într-un final construcția să atingă nu mai puțin de 32 metri. În plus, aici va fi montată și o cruce înaltă de 7 metri.

”Acest Sfânt edificiu va fi pe cât de grandios şi impresionant, tot pe atât de important şi atrăgător”, susține episcopul Petru Musteață, care la data de 13 mai a făcut o vizită la șantier, întâlnindu-se cu echipa de muncitori. ”Am săvârşit o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor care se vor înfăptui, binecuvântând la muncă spornică şi fără primejdie pe toţi muncitorii”, a mai adăugat episcopul.

Pentru a edifica grandioasa lucrare, autorii proiectului fac apel la solidaritate din partea comunității, care e îndemnată să vină cu suport financiar. ”Venim cu rugăminte mare din suflet și cerem în continuare sfintele rugăciuni şi ajutorul oamenilor de bună credinţă ca lucrările de construcţie a Catedralei să fie aduse la bun sfârşit. Or, jertfa făcută spre ridicarea Casei lui Dumnezeu este o frumoasă şi hotărâtă mărturisire de credinţă, a cărei ecou va dăinui peste veacuri, în eternitate. Unindu-ne forţele în spiritul credinţei ortodoxe şi punând mână de la mână, cu dragoste, dăruire şi nădejde, vom reuşi să ducem la bun sfârşit această frumoasă iniţiativă şi să contribuim astfel împreună la întărirea şi proslăvirea credinţei strămoşeşti pe meleagurile natale”, se spune în apelul făcut de Episcopia de Ungheni și Nisporeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *